9. sınıfta sınıfı sorumlu geçmek

muhammedst_35

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar 9. sınıfım ve sınıfı sorumlu geçtim kimya matematik ve fizikten kaldım. Ve bu sorumluluk sınavı hakkında çok bilgim yok aydınlatırsanız sevinirim. (Yıl sonu ortalamam 60).

Dostum 10. sınıfın başında bu 3 dersden sınav olacaksın. Daha kapsamlı oluyor normal sınavdan farkı yok ama geçmen gerek o sınavlardan kalırsan 12 de mezun olamıyorsun sanırım

1. ve 2. dönem genel ortalamanız 50 üstü fakat bazı derslerin 1. ve 2. dönem ortalaması 50 altı olduğu için sorumluluk sınavına tabi tutuluyorsun. Eğer sorumluluk sınavlarını hiç başaramazsan, yani 50 üstü not alamazsan, lise hayatında mezun olamıyorsun. Sorumluluk sınavlarına girmek için müdüre dilekçe vermen gerekebiliyor. Sorumluluk sınavları okulun birinci döneminin ilk haftası, ikinci döneminin ilk haftası ile son iki haftası içerisinde olmak üzere yılda üç defa düzenlenen sınavdır.

Dostum 10. sınıfın başında bu 3 dersden sınav olacaksın. Daha kapsamlı oluyor normal sınavdan farkı yok ama geçmen gerek o sınavlardan kalırsan 12 de mezun olamıyorsun sanırım.

Hocam sanırım her sene oluyoruz geçene kadar değil mi?

1. ve 2. dönem genel ortalamanız 50 üstü fakat bazı derslerin 1. ve 2. dönem ortalaması 50 altı olduğu için sorumluluk sınavına tabii tutuluyorsun. Eğer sorumluluk sınavlarını hiç başaramazsan, yani 50 üstü not alamazsan, lise hayatında mezun olamıyorsun. Sorumluluk sınavlarına girmek için müdüre dilekçe vermen gerekebiliyor. Sorumluluk sınavları okulun birinci döneminin ilk haftası, ikinci döneminin ilk haftası ile son iki haftası içerisinde olmak üzere yılda üç defa düzenlenen sınavdır.

Peki hocam 10. sınıfta hiç geçemezsem 11 ve 12'de de bu sınavlara girebiliyor muyum?

Peki anladım hocam aklımda bir soru daha var örnek veriyorum fizikten sadece bir sınava mi gireceğim ve sadece 9. sınıf konularından mı muaf olacağım acaba?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı