9. sınıfta sınıfta kaldım

Bugra_

Hectopat
9. sınıfta sınıfta kaldım. Bir dersten geçsem sınıfı geçiyordum normalde senenin başında çok iyi gidiyordum sınıfta kalacağıma inanmıyordum. Sonra bir gün sınıftaki bir arkadaş grubuna dahil oldum ve IP'ler koptu. Derse girmemeler, okuldan kaçmalar falan derken sene bitti ve sınıfta kaldım. Çalışınca dersi anlıyorum. Aklımda da polislik var, sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendin cevaplamışsın. Çalışınca anlıyorsan çalış. Eğer arkadaş ortamın engelliyorsa ilişkini kes.

Olan olmuş yapacak bir şey yok. Bunu kendine bir ders edin ve derslerine odaklan. Kötü ortamlardan uzak dur.

Hayallerini peşinden koş derim. Eğer sınıfta kaldığın için pes edeceksen üzgünüm zayıf bir insansın. Bende senin gibi oldum, Bu sene 10.sınıfa yeni geçtim. Normalde 11.sınıf olmam gerekiyordu. Bende pes etmedim ve çabaladım. Bence sende öyle yap. Vazgeçme.

İlk senesinde sınıfta kalan ilk kez seni duydum yakın zamanda. Ne diyeyim, helal olsun. Aynen devam.

Açığa geçme şansı elde etmiş olman lazım bir onu değerlendir.

Cevabı kendin vermişsin, o arkadaş ortamından uzaklaşmalısın. Ortam kötü, insanlar kötü arkadaş çevrene dikkat etmelisin, arkadaş çevreni iyi seçmelisin. Hatalarından kendine ders çıkar ve hiçbir zaman pes etme.

Her şeyden önce arkadaşlarını iyi seçmelisin. Dik bir duruş sergilemelisin. Seni anlıyorum, lise zamanları herkeste farklı şekilde etki oluşturur. Ama liseni bitirmeye bak. Benim lise döneminde çok sınırlı sayıda arkadaşım oldu, herkesle konuşuyordum ancak ilişkimi ve mesafemi daima koruyordum. Senin durumunda öncelikle ah vah etmeyi gerektirecek bir durum yok. Bu olandan bir anlam çıkartıp önüne bakmalısın. Demek ki sende potansiyel var, ancak bunu doğru yere yönlendirebilmen senin elinde, kendine güven, kararlı ol ve dik dur.

Açık liseye geçip liseyi daha hızlı bitirerek kaybettiğin yılı kurtarabilirsin eğer istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…