Arkadaşlar ben 9. sınıf öğrencisiyim. İlk dönem 6 zayıf, 58 ortalama puanı ile bitti. Bu dönem 7 zayıfım var ve ortalamam 49-50 cıvarıydı, 2. sınavları yapıyoruz. Bu sınavlar pek iyi geçmiyor maalesef... Hocalar baskı yapıyor: "3 dersten kalanı sınıfta bırakacağız" gibi şeyler söylüyorlar. Edebiyat dersinden geçtim ama hala düşünüyorum, sınıfta kalır mıyım? Kalırsam ne yapmalıyım? Bunların cevaplarını yazabilir misiniz?
Arkadaşlar ben 9. sınıf öğrencisiyim. İlk dönem 6 zayıf, 58 ortalama puanı ile bitti. Bu dönem 7 zayıfım var ve ortalamam 49-50 cıvarıydı, 2. sınavları yapıyoruz. Bu sınavlar pek iyi geçmiyor maalesef... Hocalar baskı yapıyor: "3 dersten kalanı sınıfta bırakacağız" gibi şeyler söylüyorlar. Edebiyat dersinden geçtim ama hala düşünüyorum, sınıfta kalır mıyım? Kalırsam ne yapmalıyım? Bunların cevaplarını yazabilir misiniz?
1. ve 2. dönem genel ders ortalamalarının toplamı 100 ve üzeri oluyorsa, sınıfı geçiyorsun.
Edebiyattan kalırsan, sorumlu olarak geçersin ve o dersin sorumluluk sınavına gireceksin.
Komik olanı öğrenebilir miyim? Yanlışsam düzeltin.
1 ve 2. dönem genel ders ortalamalarının toplamı 100 oluyorsa, sınıfı geçiyorsun.
Edebiyattan kalırsan, sorumlu olarak geçersin ve o dersin sorumluluk sınavına gireceksin.
Komik olanı öğrenebilir miyim? Yanlışsam düzeltin.
Bak 2 dönemin ortalamasını alıyorsun yani iki dönemde 100 getirirse 200 olur 200/2=100 olur ilk donem 60 ikinci donem 30 getirise 90 olur 90/2=45 sınıfta kalır.
Örnek olarak şöyle diyeyim:
Benim 1.Dönem genel not ortalamam 60.
2.Dönem de minimum genel not ortalamamın 40 olması lazım ki sınıfı geçeyim.
Bir üst sınıfa geçebilmek için o senenin 1. ve 2. genel ders ortalamanızın toplamı 100 ve üzeri olmalı. Örnekte belirttiğim gibi 60+40 = 100