9. sınıfta, sınıfta kalmak

burakclsz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 30 Nisan günü bisikletten düştüğüm için okula gidemedim. Sonra da ameliyat gibi durumlar oldu ve hala daha gidemiyorum yürüyemediğim için. Gidemediğim için de konulardan ödevlerden hepsinden geri kaldım ve büyük ihtimal telafi sınavlarından da geçemeyip sınıfta kalacağım. Sene başından beri benim aklımda MESEM'e gitmek var hem okuyup hem de çalışırım diye düşünüyorum. Tabii ki çalışmak da kolay değil ama okulda ders işlemekten de sıkıldım. Sizce ne yapmalıyım? Seneye MESEM'e geçip işte çalışmalı mıyım yoksa seneye düzgün bir şekilde derslerime çalışıp mezun olmaya mı odaklanmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:

MESEM'de 1 gün okula gitmek bile sıktı beni mezun olmaya bakın derim.

Bu sana kalmış ben okurum dersen üniversite için devam et ben hayır yapamam seneye dersen çalış para kazanmaya başla ufaktan devir para devri.

Öncelikle geçmiş olsun. Hangi liseye gidiyorsun ve şu anki hedefin ne? Hedefine göre bir seçim yapman iyi olur. 1 sene geriden gelmek sana çok şey kaybettirmez ama MESEM de mantıklı. Avantajlarını, dezavantajlarını göz önünde bulundur. Seçim senin.

Ya da öğretmenlerinin kalbi taştan değilse sana yardımcı olurlar.

Teşekkür ederim, Anadolu lisesinde okuyorum. Normalde hedefim yazılımcı olmaktı ve bilgisayarla da aram bayağı iyi ama sayısal istediği için vazgeçiyorum. Berberlik düşünüyordum aklıma yattı bayağı normalde. Ama bundan sonra düzgün bir şekilde çalışıp yazılım hayalimi gerçekleştirmek de imkansız değil. Kafam karışık biraz.

Müfredat değişti ve şu an 10/11'lerin gördüğü çoğu konuyu daha 9'da görüyorlar. Bir de fense zorlanır. Hocalar da puan vermezse kalır.

Bir de sadece sınav olsa ödevleri sözlüleri de var işin içinde.

Ya da öğretmenlerinin kalbi taştan değilse sana yardımcı olurlar.

Hocalar sadece devamsızlık olayında yardımcı olabiliriz diyorlar.

Çalış. Sorular kolay olur. 9'u bitir. Sınıfta kalma.

Sözlüler var konuşma dinleme hepsi eksik kaldı hep.

Bilişim odaklı meslek liseleri var. Onları düşünür müsün?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…