9. sınıfta takdir nasıl alınır?

MrRwty23

Femtopat
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
LGS senesi bitti artık 9. sınıfım. Şu an orta düzeyde bir Anadolu lisesine gideceğim aslında çalışkan bir öğrenciyim ancak LGS'de stres gibi şeylerden dolayı istediğim puanı elde edemedim. Ailemle inatlaştık 9 sınıfta taktir getirirsem istediğim kasayı dizecekler öyle çalışayim diye yaptıklarını düşünmeyin söylerlerse yaparlar. Bu sene bilmediğim dersler var ve onlardan korkuyorum en çok da fizik, matematik. Bunları nasıl yapabilirim ve sene sonunda taktir getirebilirim bir önerisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zamanında çalışırsan olmayacak şey yok. Özellikle matematik çalış diğerlerine yine biraz da hal olur. Biyoloji 9.sınıfta çok zor gelebilir.

Dersleri dinleyip, anlayıp, güzel kaynaklardan kendine bir çalışma programı olusturup düzenli çalışırsan alırsın. Korkmana gerek yok anlarsan yapabilicegini farkedeceksin.

Yeni müfredatla biyoloji dışındaki fen dersleri çok kolay oldu. Biyolojiyi de çalışarak halledersiniz. Matematik için yazılıların zorluğu hazırlayan hocaya göre değişir o yüzden biraz daha çalışmanız gerekebilir. Edebiyat da aynı şekilde yazılının zorluğu hazırlayan hocaya göre değişir ama genel olarak edebiyattaki ezber konularının neredeyse hepsi müfredattan kaldırıldı. Dersi dinleyip yazılı haftasında çalışsanız halledersiniz çok rahat.

LGS senesi bitti artık 9. sınıfım. Şu an orta düzeyde bir Anadolu lisesine gideceğim aslında çalışkan bir öğrenciyim ancak LGS'de stres gibi şeylerden dolayı istediğim puanı elde edemedim. Ailemle inatlaştık 9 sınıfta taktir getirirsem istediğim kasayı dizecekler öyle çalışayim diye yaptıklarını düşünmeyin söylerlerse yaparlar. Bu sene bilmediğim dersler var ve onlardan korkuyorum en çok da fizik, matematik. Bunları nasıl yapabilirim ve sene sonunda taktir getirebilirim bir önerisi olan var mı?

Kimyadan kork kardeşim derste dinlesen bile anlamayacaksın, fizikte öyle büyük konular yok 1.döndemde aldın aldın yoksa 2.dönemde edebiyat matematik seni zorlar bir de dersleri ve hocaları analiz et 1.döndem senin seçtiğin bir dersten proje ödevi alacaksın ders saati ve hocanın nasıl biri olduğu burada çok önemli.

Kimyadan kork kardeşim derste dinlesen bile anlamayacaksın, fizikte öyle büyük konular yok 1.döndemde aldın aldın yoksa 2.dönemde edebiyat matematik seni zorlar bir de dersleri ve hocaları analiz et 1.döndem senin seçtiğin bir dersten proje ödevi alacaksın ders saati ve hocanın nasıl biri olduğu burada çok önemli.

Proje olarak kesinlikle biyolojiden almanı öneririm bu arada. Kimyaya tam katılmıyorum açıkçası. Kimya biraz ezber, biraz mantık 9.sınıfta.

2. dönem matematiğin neredeyse tamamı istatistik ve algoritma gibi sözel konulardan oluşuyor. Fazla zorlayacağını sanmam. Yeni müfredatla birlikte istatistiği de sözel konuya çevirmişler 2024-2025 9. sınıf MEB ders kitabını inceleyin dediğimi anlayacaksınız.

2. dönem matematiğin neredeyse tamamı istatistik ve algoritma gibi sözel konulardan oluşuyor. Fazla zorlayacağını sanmam. Yeni müfredatla birlikte istatistiği de sözel konuya çevirmişler 2024-2025 9. sınıf MEB ders kitabını inceleyin dediğimi anlayacaksınız.

2. dönem zorlanacağı tek şey üçgenler olur. O da neredeyse 9.sınıfın matematikteki en önemli konusu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı