9. sınıfta yazılılara son gün çalışarak 50-60 alınır mı?

hugomne

Picopat
Daha fazla  
9. sınıfım dersleri fazla dinleyemedim ama en başarısız olduğum derste bile az da olsa konular ile ilgili bir bilgim var. (Sanırım bende adhd var tanıyı uzman bir kişi koymadı ben kendim koydum o yoksa bile kesinlikle dikkat eksikliği ve zihinsel olarak hiperaktivite olduğundan eminim.) Sınavlara çalışmaya bugün başladım 50-60 civarı bir hedefim var (minimun) sizce yapabilir miyim? Bir de ders çalışırken dikkatimin dağılmasını engellemek için ne yapmalıyım?

Sadece son gece çalışarak geçen sene 93 bu senede 92.7 ortalama yaptım. Sende yaparsın. Ders çalışırken dikkatinin dağılmasını istemiyorsan telefonu fırlat bir köşeye, dikkat dağıtıcı ne varsa çalıştığın ortamdan kaldır ve bir hedef koy kendine 1 saat vb.

9. sınıfım dersleri fazla dinleyemedim ama en başarısız olduğum derste bile az da olsa konular ile ilgili bir bilgim var. (sanırım bende adhd var tanıyı uzman bir kişi koymadı ben kendim koydum o yoksa bile kesinlikle dikkat eksikliği ve zihinsel olarak hiperaktivite olduğundan eminim.) Sınavlara çalışmaya bugün başladım 50-60 civarı bir hedefim var (minimun) sizce yapabilir miyim? Bir de ders çalışırken dikkatimin dağılmasını engellemek için ne yapmalıyım?

İlk önce hedeflerini yükselt 50 60 yeterli bir not degil seninde dedigin gibi alına bilinecek en minimal puan. 80 90 gibi bir puan hedefin olsun yapicagin derse ya da çalışacağın derse yapamam edemem gözüyle bakarak başlama ilk önce kendine inan yöntem istersen pomodoro tekniğiyle çalışmayı deneyebilirsin, sakin bir kafayla ve odaklanmış halde olduğun bir zamanda çalışmaya başladı, telefon vs dikkatimi dağıtıyor dersen telefonu kapatip birkaç saatligine ailene verebilirsin ve dedigim gibi en önemlisi bu işe girmeden önce başarabilirim kafasıyla başla.

Sadece son gece çalışarak geçen sene 93 bu senede 92.7 ortalama yaptım. Sende yaparsın. Ders çalışırken dikkatinin dağılmasını istemiyorsan telefonu fırlat bir köşeye, dikkat dağıtıcı ne varsa çalıştığın ortamdan kaldır ve bir hedef koy kendine 1 saat vb.

Tebrik ederim hocam kaçıncı sınıfta olduğunuzu öğrenebilir miyim?

Biyolojiye ve kimyaya son gece calisip 50-60 almayi falan dusunme dostum. 9.sinif biyolojisi hayatimda gordugum en zor biyolojiydi. Kimyada zordu her sene oldugu gibi :) matematik, edebiyat, fizik halledilir.

Hocam biyolojiden korkmuyorum ilk dönemde biyolojide 86 ortalamam vardı. Fizikte ve matematikte ise 45.

Son düzenleme:
Tebrik ederim hocam kaçıncı sınıfta olduğunuzu öğrenebilir miyim?

Hocam biyolojiden korkmuyorum ilk dönemde biyolojide 86 ortalamam vardı. Fizikte ve matematikte ise 45.

Şu an 10'um, geçen sene 9dum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı