9. sınıfta YKS çalısmak için açığa geçmek mantıklı mı?

Wantires

Decapat
Daha fazla  
9. sınıfa gidiyorum ve ortaokulumla aynı okula gittim sınıf arkadaşlarımın çoğuda aynı kişi ve LGS'de hata yaptığım için çok güzel bir okulda değilim ve ben YKS'de yüksek puan hedefliyorum ama okuldan bir şey anlamıyorum ve çok fazla kuran ve Arapça dersi olduğundan dolayı okulda zaman kaybı harcıyormuş gibi hissediyorum İTÜ PC hedefliyorum ve hedeflerimi okula giderek gerçekleştirebileceğimi sanmıyorum evde sakin kafayla ders yapmak istiyorum sizce açığa geçmeli miyim?

Güzel kardeşim herkes geçiyor evet de 11. sınıftan sonra geçiyorlar. Lisene git 2 yıl güzelce temelini at. Gaza gelmeyin hemen daha erken senin için. Okuldan verim alamıyorsan sınıfını veya okulunu değiştirebilirsin. Dediğim gibi çok erken herkes geçiyor diye gaza gelmeyin 4 sene evde çalışmak kolay değil 4 senen çöp olmasın. Kolay gelsin Geçeceksen 11'den sonra geç.

Anadolu lisesine nakil aldırın hocam sakın ama sakın açığa geçmeyin salarsınız boşlarsınız.

ben internetten rahat anlayan birisiyim okulda çok dalgın oluyorum ve dersi anlamakta zorluk çektiğim için açığa geçmeyi düşünüyorum ve yani sabah 7de kalkıp uykulu uykulu derse gireceğime sabah 8 9 gibi kalkıp daha rahat bir şekilde evde ders yapmak bana daha mantıklı geliyor ve bunalacağımıda düşünmüyorum gerçekten okulda dersler 10 saat olucak ve ben daha 8 saatken zaman sıkıntısı yaşayan biriyim 10 saat olunca ne yapabilirim bilmiyorum okul değiştirmeyi düşünüyorum fakat gitmeyi düşündüğüm okul ise biraz daha kötü ne yapacağımı bilemiyorum

Okulda dersi anlamadığını düşünüyorsan geç gitsin. Durmanın pek de bir mantığı yok, bu dönem açık lise kayıtlarının bitmiş olması lazım. İkinci dönem geçebilirsin.

Vallahi yolun açık olsun fakat bıkmam diyorsun ama 4 sene yani. Kimse 4 sene boyunca sabah kalkıp ders çalışamaz bence. Ek olarak sosyalliğin olmayacak.

Öncelikle şunu açığa kavuşturalım. PC mühendisliği diye bir şey yok.

@Wantires
Tecrübeyle sabit ki açığa geçince ilk 4 ay güzel çalışıp son 3 ay hiç çalışmıyorsun. En azından bende böyle olmuştu

Evin verdiği rahatlık ile açığa geçmenin derslerinize negatif etkileri olacaktır. Yapabiliyorsan başka okula nakil aldır, eğitimini okulda gör.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…