9. sınıfta YKS'ye çalışmaya başlanmalı mı?

Anadolu lisesine geç bence.
Yazılılara iyi çalış OBP ni yüksek tut.
9.sınıfta:9'u bitir+Problem Paragraf Geometri çalışıp günlük rutin oluştur.
Yazın 10. sınıfı bitir.
10. sınıfta ilk dönem tyt konularına çalış.
15 tatilden sonra tyt branş denemesi çöz.
Yazın AYT konularına biraz önden başla matematik+zorlandığın bir fen dersi
11. sınıfta kalan zamanda müfredatla birlikte ilerle

1 saat ceza almıştım ondan dolayı cevap veremedim. İmkanım olursa şimdi cevaplamaya çalışacağım.

Hocam ben şimdiden kariyer planlaması ya da en basitinden bir hayal kurmak istiyorum çünkü son sene çok karışık. Staj da var.

Hocam yani anlatmak istediğiniz şey sene sene çalış. Yani 9. Sınıf konularını bu sene bitirsem yeterli mi?

son seneler bütün konular birikir diye düşünüyorum

Dersleri vaktinde dinliyorum, şu anlık ortlamam 91.
Yani sadece günlük konu tekrarları yeterli diyorsunuz?

Ne kadar erken başlarsan o kadar iyi ama bu süreci psikolojik olarak nasıl yöneticeğin de önemli.
Hocam lgs zamanı (12 ay) ara ara ders çalışmayı bırakmıştım ardından yine çalışmaya devam etmiştim. Puanım 372 ama civarımda öyle pek iyi okul olmadığından meslek lisesinin en iyisi olduğunu düşündüm. Çünkü anadolu da üni mecburi en azından üniyi kazamanasam bile elimde mesleğim olur diye düşündüm.

Hocam okuduğum bölümden devam etmeyi düşünüyorum tek aklımda ki soru 4 yıllık mı okumam gerekiyor yoksa 2 yıllık mı?
Hangisi daha faydalı olur.

Son düzenleme:

Yani bu kadar erke başlamaya gerek yok ama eğer kararlıysan bu konuda başlayabilirsin. Hiçbir şey kaybetmezsin.

Yani bu kadar erke başlamaya gerek yok ama eğer kararlıysan bu konuda başlayabilirsin. Hiçbir şey kaybetmezsin.

Sadece bu sene 9'u bitirsem yeterli yani.

Hocam Anadolu lisesinde iyi bir üniversite kazanamazsam BİM'de çalışacağım. Ama meslekde öyle zorunlu değil en kötü ön lisans okurum elimde de mesleğim olur.
OBP şu an 1. yazılı ort. 91.

Aynen 9.sınıfı halletsen yeter ki zaten TYT'nin en önemli kısmılarından biri 9.sınıf

Bence erken başlamanın önemi var. Çok sıkı olmasına gerek olmayabilir ama 10. sınıfı bitirdiğinde geldiğinde TYT'den 70+ net yapabiliyor olursan kafan daha rahat olur. Üniversite odaklı çalış yani derece yapabilmek için

Sen daha önünde 4 yıl varken çok erken planlamaya girmişsin. Kısa hedeflerle ilerle. BİM diyorsun ortalamam 91 diyorsun daha buralar birbirinden tezat. kendini meslek lisesinden anadolu ya da fene at staj da olacak son senen nasıl yksye çalışacaksın. Açığa geç bence en azından dershaneye yazılabilirsin. Mezun öğrencilere 1 yılda TYT+AYT derslerini beraber işleyip sınava sokuyorlar.

Neden erken başla diyorum çünkü İTÜ, Boğaziçi gibi yerleri kazanma şansın var buradan başlarsan. İstediğin bölümü okuyabilme şansın var. Şimdiden üniversiteye çalışmaya başlayıp denemelerde netlerin yükselmeye başladığı an önlisansa bile kalsan iyi bir önlisans bölümünü devlette veya iyi bir özel üniversitede tam burslu okumak gibi bir olay var.

Kolejlilerle, proje okullarıyla, temeli çok sağlam atılmış öğrencilerle, özel ders almışlarla yarışacaksın o yüzden 11. sınıfta başlaman bence geç olur. Tabii üniversite sınavının kaldırılması da söz konusu şu ara ama YKS kaldırılsa DGS, ALES falan kalır muhtemelen. En olmadı KPSS'yi kaldırmazlar herhalde. Sen iyi bir Matematik Türkçe temeli at yani. Hiçbir şey olamazsan özel ders verirsin niye market zincirine attın kendini direkt manası yok. Dediğim gibi her şey için çok erken, senelerdir üniversite sınavları kaldırılsın diye arada bir nabız yoklanıyor ülkede. Ne olacağını bilemeden 4 yıllık plan yapmak bence mantıklı değil

Hocam Anadolu demek zorunlu üniversite demek. İyi bir üniversite de okuyamazsam çöp. Bimdeyim yani. Ama en azından meslekte elimde mesleğim olur, iyi bir üniversite gelmese bile kendi isimden devam ederim. Anadolu'da böyle bir durum yok. Ve kendimi de fen lisesi seviyelerinde görmüyorum yalan söylemeye gerek yok. LGS'den fen lisesi kadar puan alamadım.

Hocam bu sene 9'u bitirsem yeterli değil mi?

Hocam okuduğum bölümden devam etmeyi düşünüyorum tek aklımda ki soru 4 yıllık mı okumam gerekiyor yoksa 2 yıllık mı?
Hangisi daha faydalı olur.

4 senelik her zaman daha iyidir tercihin 4 sene olsun.

4 senelik her zaman daha iyidir tercihin 4 sene olsun.
Tamamdır hocam, Elektrik-Elektronik'ten devam etmeyi düşünüyorum. İnşallah işsizlik gibi bir sorun çıkmaz. Teşekkür ederim

Hocam bence yat uyu diyenlere kulak asmayın inanın dersinize ayırdığınız 1.30-2 saatler gelecekte 5-6 saatlik çalışmalardan kurtaracak sadece konu tekrarı yapın ve unutmamak için hem işlenen konun hem de eski konun testlerine bakın derim çok büyük bir hayaliniz varsa hafta sonu kendinize uygun bir çalışma rutini yapabilirsiniz. Bunları zamanında yapmadığım için şuan çok sıkıntı çekiyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…