9 Yıllık 400W Güç Kaynağı G4400 GTX 750 Ti Sistem Uyumu

wroNN

Megapat
Daha fazla  
Yeni bir sistem diziyorum. Eski kasamda olan 400 W'luk bir güç kaynağım var, yeni sistemde de 400 W kullanacağım. 8-9 yıllık Casper'ın güç kaynağı G4400 ve 750 Ti'a sıkıntı çıkartır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'nun Amper ve 12V kanalından sağladığı Watt miktarını bilmemiz gerekiyor. Üstünde etiket, bilgilerin yazılı olduğu bir şey varsa fotoğrafını paylaşın. Büyük ihtimal yeni PSU almanız gerekecek, 9 yıllık PSU'nun pek verimli olacağını sanmıyorum, görmeden bir şey demek zor.

PSU'nun Amper ve 12V kanalından sağladığı Watt miktarını bilmemiz gerekiyor. Üstünde etiket, bilgilerin yazılı olduğu bir şey varsa fotoğrafını paylaşın. Büyük ihtimal yeni PSU almanız gerekecek, 9 yıllık PSU'nun pek verimli olacağını sanmıyorum, görmeden bir şey demek zor.
Teşekkür ederim. Sistemi aldım. i3 6100, 750 Ti 350 Watt'lık Cooler Master kasa yeterli olacaktır değil mi?

9 Yıllık power supply'ı yeni toplayacağınız bir sistemde kullanma düşüncesi fazla tasarruf değil mi? Her şeyden tasarruf etmemelisiniz, daha büyük sorunlar doğurabilir.

12V kanalından 20 Amper güç sağlaması gerek. En az 400W olmalı. Madem sormadan ürünleri satın alacaktınız, bu telaş niye? :) 350W'lık Cooler Master kasa diye bir şey yok. İçindeki güç kaynağının özelliklerini bilmek gerekiyor. Ayrıca bu hesaplamaya sisteme taktığınız diğer donanımlar da dahil. Ekstra HDD sayısı, DVD okuyucu olması, gereken miktarı artırır.

Teşekkür ederim. Sistemi aldım. i3 6100, 750 Ti 350 Watt'lık Cooler Master kasa yeterli olacaktır değil mi?

Bu soruyu almadan önce sorsaydın yetmeyebileceği ihtimalini gözönüne alır kasayı değiştirirdin. Şimdi risk aldın yetebilir de yetmeyebilir de.

Bu konu için foruma girmenize bile gerek yok. Kimse kesin cevap veremez. Vereceğiniz cevabı siz verebilirsiniz. Öncelikle PSU'nun ne kadar güç sağladığını profesyonel bir bilgisayar dükkanına götürüp ölçüm yaptırın. Max. kaç. Watt verim alırsınız o size söyler zaten. Elinizde ölçüm cihazı olmadığını varsayıyorum.

Eğer istediğiniz rakamı 100 yıllıkta olsa o PSU veriyorsa sorun teşkil etmez. Elektrik akımı 100 yıldır aynı (= Aah! Tesla Ah! Erken gittin sen...

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı