Katil_Civciv1
Centipat
Daha fazla
95k diyebilirim. 90-95k ya 5080'li toplardım.
90k'ya şöyle 5080'li sistem çıkar;Anladım. 85-88 hatta 90bin nasıldır? Fan dahil.
90K'ya şöyle 5080'li sistem çıkar;
CPU: 9700X.
GPU: Palit 5080.
Anakart: MSI B650-S Wi-Fi
RAM: XPG Lancer 2x16 32 GB 6000MHz CL30.
SSD: Kioxia Exceria G2 1TB.
İşlemci soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE.
PSU+kasa: Vento VG4200s 850W.
Tabii size topladığım sistemde yan parçalar çok çok çok daha kaliteliydi. Burada bütçenin yarısından fazlası 5080'e gidiyor.
Tercih sizin. 4k full + full ayarlar full Ray Tracing'de gözünüz yoksa 5080'e zorlamayın. 9070xt hayli hayli işinizi görür. Yani parçalar gayet güzel. Ramleri 2x16 yaptınız değil mi? Kingston Renegade iyi bir SSD. H9 Flow iyi bir kasa. Enermax Revolution iyi PSU. Kısacası yan parçaların hepsi kaliteli. Sık sık benimde önerdiğim ürünler. Anakartta iyi. Hayırlı uğurlu olsun. Kasa hakkında çok yorum yapamam biraz zevk işine giriyor. İki kasada kaliteli. Ben hangisini alırdım NZXT H9 FLOW alırdım. Siz O11 Vision daha çok beğendiyseniz onuda alabilirsiniz. Fakat fansız geliyor.Bence gerek yok hocam. Zaten AI ile falan işim yok, amaç Google ve oyun. Hem diğer sistem daha şık durur ve daha uzun ömürlü olacaktır bence. Aklımdaki son sistemi sizinle paylaşmak istiyorum.
9800x3D Gaming gecesi.
Kingston Beast 32 GB CL30 6000MHz Gaming gecesi.
X670E Tomahawk Wi-Fi Gaming gecesi.
9070XT Red Devil Gaming gecesi.
Kingston Renegade 2TB.
H9 Flow.
Enermax revolution 1200W.
DeepCool LS720 (önerdiğiniz model)
Gaming gecesini sık sık takip ediyorum ağustos'un başlarına kadar vaktim var daha uygun oluyor. 9800x3D 18.000TL olmuştu, Kingston Beast CL30 32 GB 4.800TL olmuştu ve X670E Tomahawk Wi-Fi 10.500TL olmuştu. Nasıl hocam? Neleri değiştirirsiniz siz olsanız? Mesela kasa O11 vision olabilir.
Tercih sizin. 4K full + full ayarlar full Ray Tracing'de gözünüz yoksa 5080'e zorlamayın. 9070XT hayli hayli işinizi görür. Yani parçalar gayet güzel. RAM'leri 2x16 yaptınız değil mi? Kingston Renegade iyi bir SSD. H9 Flow iyi bir kasa. Enermax revolution iyi PSU. Kısacası yan parçaların hepsi kaliteli. Sık sık benim de önerdiğim ürünler. Anakartta iyi. Hayırlı uğurlu olsun. Kasa hakkında çok yorum yapamam biraz zevk işine giriyor. İki kasada kaliteli. Ben hangisini alırdım NZXT H9 Flow alırdım. Siz O11 vision daha çok beğendiyseniz onu da alabilirsiniz. Fakat fansız geliyor.
CW sorunu tamamen şans işi. Siz kalkıp Asus Rog alsanız bile CW çıkabilir. CW ekran kartına zarar vermez, performansı da etkilemez. Tamamen şans işin. Kartı 4, 5 ay kullandıktan sonra bile çıkabilir. Ses sizi aşırı derecede rahatsız ediyorsa değişim hakkınızda varsa değiştirebilirsiniz. Fakat yeni alacağınız kartta CW sorunu olmayacak diye bir garanti yok. Her markada görünebilir.Hocam sizin bilginiz olduğunu düşünüyorum, Red Devil em az coil whine olan modellerden olsa da hala şans var. Değişim yapılır mı ya da düzeltilir mi? Tüketici hakem heyeti galiba sorun olarak görüyormuş, dava açsam kazanır mıyım? İncehesap'tan cuma günü aldım.
Cw sorunu tamamen şans işi. Siz kalkıp ASUS ROG alsanız bile cw çıkabilir. Cw ekran kartına zarar vermez, performansı da etkilemez. Tamamen şans işin. Kartı 4, 5 ay kullandıktan sonra bile çıkabilir. Ses sizi aşırı derecede rahatsız ediyorsa değişim hakkınızda varsa değiştirebilirsiniz. Fakat yeni alacağınız kartta cw sorunu olmayacak diye bir garanti yok. Her markada görünebilir.
Kartı aldığınız yerle konuşun. Yüksek ihtimalle değişim yapmazlar ama deneyin şansınızı.Değişim hakkım olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? Çıkmaz gibime geliyor ama ne olur ne olmaz. Nitro'da dünya kadar şikayet varken red devilde 2 tane duydum o da çok az.
CPU: 9800x3D 19000.
GPU: 9070XT (32K alındı) 51000.
Anakart: MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi 61000.
RAM: Kingston Beast CL30 32 GB 6000MHz 66000.
SSD: Kingston Renegade 2TB 73000.
Sıvı soğutma: DeepCool LS720 SE 360mm 77000.
PSU: Enermax revolution 1200W 82.500
Kasa: H9 Flow 90k.
90bin TL.
Estağfurullah. CPU ve anakart düşmeyin kesinlikle. SSD düşün. Kasayıda düşmenize gerek yok. Kingston Renegade 1TB yapın. 3k düşer ordan zaten 85 değil 87 olsun. X670E'de 4 tane M2 yuvası var. Bütçeniz rahatladığında dilediğiniz SSD takarsınız.Hocam merhaba tekrardan, önerdiğiniz sistemi inceliyordum birkaç değişiklik yaptım fiyat 90k çıkıyor. Nereden kırabilirim? 7800x3D, B850 anakart, Kioxia Pro, ve varsa kaliteli akvaryum kasa nasıl olur? H9 üstüne kasa yok gibi ama fiyatı çok fazla ve onun kadar şık kasa var mı bilmiyorum size sormak istedim. Sıvı soğutma da çok güzel onu da değişmek istemiyorum fiyat da iyi. Bu sistem 90k değmez gibime geliyor 85k yapmak istiyorum. Çözünürlük 2K Ultra. Kusura bakmayın yordum sizi de.