90-95 bin TL bütçeye R7 7800x3D - RX 9070 XT sistem alınır mı?

Önceki sistem gayet kaliteli, CPU'yu ve anakartı düşürmeyin.

Hocam geç cevap için kusura bakmayın şöyle bir şey düşünüyorum.
9800x3D 19000.
X670E 10000.
RAM: 5000.
Ekran kartı 32000.
Kioxia Pro: 6bin (2TB olmalı)
Kasa: 7500.
Güç kaynağı: 5500.
Soğutucu 4000.

Hocam bütçede sınır yok çok şükür ama yani bu kadar verilir mi bilmem. Mesela 9800x3D değer mi? İndirime bile girmesi garanti değil bugün fiyat uçuktu indirimde. DRAM ne işe yarar? B650 ya da B850 yerine neden X670E? Bunlarla 75e kadar inilebilir. Yukarıdaki sistem 89.bir de Lian Li görünüşlü fan istiyorum ama orijinal çok pahalı. (orta sonsuz ayna yanlarda boydan boya LED).ne diyorsunuz?

Önceki sistem gayet kaliteli, CPU'yu ve anakartı düşürmeyin.

Hocam geç cevap için üzgünüm melih hocaya olan mesajıma bakabilir misiniz rica etsem?Yardım ederseniz sevinirim

Bu kadar verilir mi sorusu sizin tercihiniz. Bana sorarsanız imkan varken verilmeli. Ülkede ne olacağı hiç bir zaman belli değil. Bu sistem sizi uzun süre götürebilecek sistem. Siz 25k'lık PC'de de oyun oynarsınız ama ne kadar götürür beklentilerinizi ne kadar karşılar soru işareti. Burada en önemli şey sizin beklentiniz. 4k ultra grafikte mi oyun oynamak istiyorsunuz? 2k grafikte mi? Yoksa FHD çözünürlükte orta ayarlarda oynasam da yeterli mi diyorsunuz? Gibi gibi soruları sormanız gerek kendinize. Ben size bütçenizde en iyi sistemi topladım 9800X3D'nin şöyle bir olayı var, şu an Dünya'nın en iyi oyun işlemcisi. Siz diyorsanız hocam 9070xt koymuşuz 2k ultra grafikte ben AAA oyunları oynarım diyorsanız 7800x3d'de sizin için çok iyi bir seçenek olur. Çünkü 2k, 4k gibi yüksek çözünürlüklerde birde ultra ayarlarda yük tamamen GPU'da olur. GPU limit olur yani. Mesela ben 4080super sahibiyim. 4k Ultra grafikte Path Tracing'de oyun oynuyorum. Bu sebeple 9800x3D'ye upgrade yapmadım işlemcimi. Çünkü 7800x3d ile 9800X3D'nin arasında maksimum 2-3 FPS fark olacak. Fakat hocam ben FPS oyunları hastasıyım, CS, Valorant'ta rank kasıyorum diyorsanız 9800x3D'yi tavsiye ederim. Anakart konusuda buna benzer. X670E chipset olarak, USB portları olarak B650'lerden çok çok daha iyi. Anakart konusunda geleceğe yatırım gibi de düşünebilirsiniz. Anakart konusu derin bir konu. Bunun daha Fazları, PCI-E vs vs var. X670E önerme sebebim bütçenizde alınabilecek en iyisi olması. Geleceğe dönük gibi düşünün. Yani kıssadan hisse her şey sizin beklentinizle orantılı.

Anladım. Bu hafta da bekleyeceğim Gaming gecesi. 9800x3D tray gelirse alırım. Amaç: 2K Ultra %60 hikaye %40 FPS oyunları. 6 bin indirimde, 9bin indirimsiz fark var 7800x3D ile. X670E önerisinde bulunur musunuz?

MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi

Hocam merhaba tekrardan, egzoz fan konusunu araştırıyordum da kafamı karıştıran şeyler var size danışmak istedim. TL-M12-S fan almayı düşünüyorum ama egzoz fanı olarak kullanınca arka görünüşü hoşuma gitmiyor. Reverse Blade fanlar da çok pahalı. Sıvı soğutmayı egzoz olarak kullanabileceğimi okudum. Doğru mudur? Nasıl yerleştirmem gerek? Kasa olarak O11 vision compact düşünüyorum. X670 konusunda da emin değilim. B650 Eagle AX düşünüyorum. Aynısı 9800x3D için de geçerli. 7800x3D alırsam 6bin kar ederim. Bu iki değişimle bile 80bine düşeriz.

Hocam fanlar hakkında bilgim yok maalesef. Bütün kasalarım hazır fanlarla geldiği için hiç işim olmadı . Sıvı soğutmayı egzoz olarak kullanmayın bence. Sıvı soğutmanın yeri üst kısım. X670E'den B650 düşmeyin. CPU konusunda ise 9800x3d'den 7800x3d düşmenizi tavsiye etmiyorum dediğim gibi. Çünkü bütçeniz varken daha iyisini alın. Yarın ne olur belli olmaz. İlla bütçe düşürecekseniz bir şey diyemem.

Sıvı soğutma sağ arkada olsa ve egzoz olsa? Sistem çok daha şık durur. Ayrıca 9800x3D 6bin TL'ye değmez gibi. Hem X670 ne işe yarayacak? Şunun gibi bir şey olabilir diziliş açısındsan:

Dosya Ekleri

• IMG_1478.jpeg
    123,8 KB · Görüntüleme: 14
Sıvı soğutma sağ arkada olsa ve egzoz olsa? Sistem çok daha şık durur. Ayrıca 9800x3D 6bin TL'ye değmez gibi. Hem X670 ne işe yarayacak? Şunun gibi bir şey olabilir diziliş açısındsan:
Hocam öneri açıyorsun söylenenleri neden dinlemiyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…