Beklettim biraz
. Piyasada 4070Tİ sistemler çoktu ama ben 4080 düşmesini bekledim almışken tam alınsın diye.
Öncelikle 4080'li sistem düştü ancak parçalar uygun olması sebebiyle düşük kalitede olduğu için bir kaçını özelleştirip farklı parçalar taktım ama yinede pazı parçalar benim içime sinmediği için hangilerini ilerde kendin alıp değiştirmelisin diye yazacağım.
Öncelikle bu sistemin düştüğünü görerek bu sistem üzerinde değişiklik yaptım.
VULCAN-7500F-MAGAZA oyuncu bilgisayarı GALAX RTX 4060 ekran kartı ve AMD Ryzen 5 7500F MPK işlemci ile üst seviye oyun deneyimini en uygun fiyat ile sunmak için tasarlandı.
Sistem üzerine eğer linke tıkalayınca yaptığım değişiklikler otomatik olmuyor ise görsele bakarak yapabilirsin:
Şimdi benim içime sinmeyen kısımlara. 14700KF güçlü bir işlemci olduğu için anakart yeterli gelir mi pek emin değilim ancak seçebileceğim en iyi anakart o duruyordu. Gireceği yüke bağlı olarak belki anakart kısıtlama yaparsa ilerde değişeblirsin.
Kasa ve PSU bu sistem için şahsen düşük seviye kalıyor diye düşünüyorum, ancak daha iyi bir seçim yaptırmıyor. Bundan dolayı ilerde psu+kasa şeklinde ikili satılan güzel bir kampanyaya denk gelirsen bu ikisini değiştirmeni tavsiye ederim.
Onun dışında işlemci soğutucusu seçmedim onu dışardan alman gerek, eklemeyi siteden yapınca 2 kat pahalıya denk geliyor. Bu yüzden dışardan bi sıvı soğutma almak gerek orda 360mm minimum olması gerekiyor ancak kasa sağ olsun buna engel oluyor :/. Bundan dolayı da sıvı soğutmayı 240mm almak gerekiyor. En iyi seçenek dışardan Arctic marka 240mm almak gibi duruyor ancak dediğim gibi 360mm aşağısında bu işlemciye undervolt yapmak gerekebilir hele ki iş için olunca deli gibi ısınacaktır.
Bunlar dışında benim aklıma gelen bir şey olmadı.
ASUS VP249QGR 23.8" 144Hz 1ms Display Port, HDMI FreeSync Full HD IPS Gaming Monitör - Gaming.Gen.TR Monitör olarakta bunu alırsan kasanın yanına elinde 8k-9k gibi bir para kalıyor. Bu paraya dediğim gibi arctic veya farklı ancak KALİTELİ bir markanın sıvı soğutmasını alabilirsin şanslı isen belki güzel bir kasa+psu ikilisine denk gelir bu 3'ünüde böyle aradan çıkarabilirsin.
Ek bir seçenek daha sunayım sana, 4080'nin gpu gücünden biraz kırpıp 4070ti vb. olsun parçalar daha kaliteli olsun deme şansında var ancak bu sana bağlı karar.
Ek olarak daha deneyimli olduğunu düşündüğüm kişileri de etiketleyeceğim, daha bir öneride bulunabilirler.
@517298
@Caner Uncu
@584297 sizde bakabilirseniz fena olmaz
.