90 bin TL sistem tavsiyesi

Bütçe
9000
Msi b650 ile attığım anakart arasında 3 bin lira fark var. Sizce 3 bin lira farka değer mi? Gelecekte Pci5 için farka değer mi bilmediğim için soruyorum. Onun dışındaki parçaları değiştirebilirim. ryzen 7 7800x3d ve 5070Ti’lı bir sistem ortalama ne kadara mâl ediliyor olmalı?

Sistemle ne yapacaksınız? Ağırlıklı nasıl şeyler oynayacaksınız?

Kullanıcının Blender veya benzeri uygulamaları kullanmayacağı nerede belirtilmiş? Bu bilgiye nereden ulaştınız? Anakartın MHz değerini ölçmek yanlış bir yaklaşımdır. Ancak siz, yüksek performanslı ve yüksek saat hızlarında çalışan bir işlemcinin yanına yüksek CL değerine sahip bir RAM önermişsiniz. RAM ile işlemci birbirine entegre çalıştığı için, bu kadar yüksek CL değerli bir RAM seçerek işlemcinin performansını da olumsuz etkilediğinizi belirtmek isterim.

Öyle bir söylüyorsunuz ki sanki 10FPS'e yakın kayıp oluyor. Maksimum edeceği etki 1 ila 2 FPS arasıdır. Alternatif bir 6000-30 RAM olsa zaten önerirdim o fiyatta.

Öyle bir söylüyorsunuz ki sanki 10FPS'e yakın kayıp oluyor. Maksimum edeceği etki 1 ila 2 FPS arasıdır. Alternatif bir 6000-30 RAM olsa zaten önerirdim o fiyatta.
Hata hatadır efendim, alınmaca veya gücenmece yok. Fark ettiyseniz ben yaptığım hatalar için sizi tasdikledim. Sonuçta burada kazanacak kişi ne sizsiniz ne de benim. Bilgisayarı toplayacak olan son kullanıcı.

Peki arkadaşlar yukarıda dediğim gibi. Bilgisayarı genellikle oyun oynamak için kullanacağım. AAA oyun oynamayı planlıyorum. 5070Ti ve Ryzen 7 7800x3d ortalama ne kadara mâl ediliyor olması lazım ?

Peki arkadaşlar yukarıda dediğim gibi. Bilgisayarı genellikle oyun oynamak için kullanacağım. AAA oyun oynamayı planlıyorum. 5070Ti ve Ryzen 7 7800x3d ortalama ne kadara mâl ediliyor olması lazım ?
85K'ya hala gayet güzel parçalardan 9700X ve 5070Ti sistem alabiliyorsunuz. 7800X3D istekleriniz doğrultusunda kötü bir seçim olur bence.

Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim attığınız sistem bütçeme de daha uygun gözüküyor. Bir sorum daha olacak 7800x3d oyun için 9700x den daha iyi bir işlemci değil mi?

Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim attığınız sistem bütçeme de daha uygun gözüküyor. Bir sorum daha olacak 7800x3d oyun için 9700x den daha iyi bir işlemci değil mi?
Triple A oyunlarda 9700X, 7800X3D'den daha iyi performans gösterecektir.
Burada da görüldüğü üzere her alanda 9700X daha iyi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…