90 bin TL'ye nasıl sistem toplanmalı?

Bütçe
90k

terster

Hectopat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Merhaba ortalama 90k civarı bir bütçem var. Parçaları bölüm bölüm alıp kendim toplayacağım ancak bazı parçalarda kararsız kaldım. Ve her şeyi tek uygulamadan yönetmek istediğim için çoğunluğu aynı marka almak istiyorum.

İşlemci - AMD R7 9700X Tray (çoktan aldım)
Anakart - TUF B850m Plus Wi-Fi ya da prime x870p wifi
RAM - G.Skill Trident Z5 32GB DDR5 (2x16GB Kit)(çoktan aldım)
Ekran kartı - Prime 5070ti
PSU - Asus 850w ya da Corsair
İşlemci sogutucu - Prime lc ya da Rog serisi
Kasa - eğer mATX anakarti kullanırsam Matx kasa ATX kullanırsam ATX kasa

Depolama için eski PC'den kullanacağım ondan yazmadım önerilerinizi veya parçaların kronik sıkıntıları gibi şeyler varsa yazarsanız sevinirim.

Merhaba ortalama 90k civarı bir bütçem var. Parçaları bölüm bölüm alıp kendim toplayacağım ancak bazı parçalarda kararsız kaldım. Ve her şeyi tek uygulamadan yönetmek istediğim için çoğunluğu aynı marka almak istiyorum.

İşlemci - AMD R7 9700X Tray (çoktan aldım)
Anakart - TUF B850m Plus Wi-Fi ya da prime x870p wifi
RAM - G.Skill Trident Z5 32GB DDR5 (2x16GB Kit)(çoktan aldım)
Ekran kartı - Prime 5070ti
PSU - Asus 850w ya da Corsair
İşlemci sogutucu - Prime lc ya da Rog serisi
Kasa - eğer mATX anakarti kullanırsam Matx kasa ATX kullanırsam ATX kasa

Depolama için eski PC'den kullanacağım ondan yazmadım önerilerinizi veya parçaların kronik sıkıntıları gibi şeyler varsa yazarsanız sevinirim.
Anakartı x870p yapın, ramleri 6000mhz cl30 yapın derim şahsen. AMD resmi açıklaması sweet spot 6000mhz uclk:mclk 1:1 oran için. He 6400mhz cl32 ram kullanıyorum bende, yeni güncellemelerle 1:1 oran oluyor o da daha dün gece 5 e kadar ayar çektim 65.9 Latencye kadar indim. Fakat yapamayanlarda vardı. 6400mhz alıp Manuel olarak 6000mhz çeken kullanıcılar var. Kafa rahatlığı için 6000mhz cl30 alın derim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı