90 bin TL'ye RTX 5070 Ti ve R7 9800x3D sistem toplama önerisi

EmirAlpasalan

Femtopat
Daha fazla  
Dediğim gibi bütçem yaklaşık 90.000 civarı biraz aşabilir. Anakart ve Power Supply hakkında çok bir fikrim yok. Kalan diğer parçalara gelirsek; 2x16 lık bir ram düşünüyorum ama marka ve model aklımda yok, ssd ise 2 Tb düşünüyorum, kasa için ise hiçbir fikrim yok, sıvı soğutmada aynı şekilde önerilerinize açığım.

Son düzenleme:
Anakart olarak

MSI MAG X870E Tomahawk Wi-Fi 8400MHz(OC) M.2 AM5 ATX Anakart​

Alınabilir.
PSU olarak ise

ASUS TUF Gaming 1200G 1200W Power Supply​

Tercih edilebilir.

hocam Nvida kendi sitesinde 750 watt lık bir güç gerekir demiş, benim aklımda da 850 watt vardı ama 1200 çok fazla deği mi ?
Birde kasanın kendisi dahil diğer parçalar içinde öneri alabilirim.

Ben 5080 Ti gördüm kusura bakmayın ama bence en az iyi bir 850 lazım.

Gigabyte 850W P850GM 80+ Gold tam modüler güç kaynağı​

Bu tarz bir güç kaynağı yeterli olabilir ama yine de alabilirseniz Titanium sertifikalı bir tane güç kaynağı almanızı öneririm.

Gold ve Titanium arasında nasıl bir fark var acaba, fiyat farkına değer mi ?
Enerji verimliliği, aralarında ki temel farklardan birisi bu. Misal 100 watt'ı bronz, gold veya plat aynı şekilde net sağlayamıyor, bunun üzerinde bir güç çekiyor yani bronz 120 watt çekiyor ise gold 110 watt gibi.

8a2a6cf90b7fe276c5f493314e5a3bb9.png

Daha detaylı olması açısından ve ilginizi çektiyse kaynak bırakayım.

Hocam o fiyata kesinlikle bir akvaryum kasa dizin duz kasadansa paranizi full donanima yatirmaktansa biraz da estetik katin bilgisayariniza sonucta her halukarda cok uzun yillar gidebilecek bir sistem bu estetik gorunusununde onemli olmasi gerektigini dusunuyorum.Full beyaz bir sistem cok guzel olurdu sahsen.

O fiyata öyle bir sistem toplanmaz. Düz 5070 bir ihtimal.
Hocam kasayi oyle 15k lik bisey secmeyin de 5k 6k ya daha dusuk ama sik gorunuslu bir akvaryum kasa seciniz bence cok guzel olur.

Hocam kasayi oyle 15klik bir şey secmeyin de 5K 6k ya daha dusuk ama sik gorunuslu bir akvaryum kasa seciniz bence cok guzel olur.

Sadece ekran kartı ve işlemci muhtemelen 60'ı geçecek. 65 civarı olacak. 25'e kasayı, PSU'yu, anakartı, 36 RAM'i, 2TB SSD'yi, 360'lık sıvı soğutmayı halledebilecek misin? En ucuz X670 10k, en ucuz 2x16 RAM 5k, okuma yazma hızı ideal 2TB RAM'in en ucuzu 5k, 850W en ucuz PSU 3.5-4K. Her şeyin en ucuzunu dahi alsa sisteme daha kasa ve soğutmayı eklemeden çok rahat 90'ı geçecek. Siz tavsiye edilen fiyat üzerinden hesap yapmak gibi bir saçmalık yapıyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı