90 derece direksiyon setini 360 derece yapma

Ezekiell

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde Snopy V5H direksiyon seti var. Bu 90 derece bir direksiyon seti. Ben sadece 360 derece 10k potansiyometre alsam ve taksam olur mu?
Arduino olmadan yapmak istiyorum. Windows'ta yazılım ile derece ayarlanabiliyor diye biliyorum.

Konuya sonradan bakacak arkadaşlar için güncelleme;
Arkadaşlar direksiyona sadece potansiyometre aldım 80TL gibi bir şey tuttu kargo falan dahil, eve geldiğinde potansiyometreyi bağladım Windows'un yazılımı sayesinde 900 derecede yaptım.
Direksiyonda fiziksel kilit yok yani 3600 derece döner döndürsem, 3600 çünkü potansiyometre 3600 derece.
Eğer sizde direksiyonunuzu 900 derece yapmak istiyorsanız 10k dirençli potansiyometreyi aşağıya bıraktım.
Başta 360 derece yeter diyordum fakat yapmışken tam yapayım 900 olsun dedim çünkü piyasada 360-540 gibi dereceli potansiyometreler yok ya çok turlu benim aldığım gibileri var ya da 200-270 derece gibi tam tur dönmeyen tarzda var.

Potansiyometre link: 10K 3590 Çok Turlu Potansiyometre

Kardeşim bana ayrıntılı olarak anlatır mısın lütfen? Benim elimde Logitech Formula Force ex var buna da yapılır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim bana ayrıntılı olarak anlatır mısın lütfen benim elimde Logitech Formula Force ex var buna da yapılır mı?

Kanka yaptıktan sonra direksiyon hassas olmadı diyelim 20 derece döndürüyorum algılamıyor 25.derecede algılıyor araştırdım biraz kablolara direnç veya kondansator atmak gerekiyormuş onları da deniyecek vaktim olmadı.
Onları yaptıktan sonra konuyu güncellerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı