Sayısal 90 derece geniş açı mıdır?

Yanlış düşünüyorsunuz, 90 derece gibi hesaplayıp ondan büyük olan değeri almalı, açı büyüdükçe gördüğü karşı kenarın boyu uzar.
Yanlış düşünmüyorum. BF arası 6√2 çıkıyor 90 derece hesabına göre. Açı geniş açı olduğu için 90 dereceden büyük olacak. Aksi bir şey iddia etmedim. Neden dik açı olarak hesaplandığıni söyledim.

Cevap BF > 6✓2 fakat soruda tam sayı falan diye belirtilmemiş. Arkadaş eksik yazdı muhtemelen. 6.01√2 de olur.

Yanlış düşünmüyorum. BF arası 6√2 çıkıyor 90 derece hesabına göre. Açı geniş açı olduğu için 90 dereceden büyük olacak. Aksi bir şey iddia etmedim. Neden dik açı olarak hesaplandığıni söyledim.

Cevap BF > 6✓2 fakat soruda tam sayı falan diye belirtilmemiş. Arkadaş eksik yazdı muhtemelen. 6.01√2 de olur.
Soru yanlış ile kastım cevaplar ve soru kalıbı idi. Aynı şeyi ima ettik. Yanlış anladım dediğinizi.

İki açıyı da 90 derece düşünüp, ikizkenar üçgenlerin, geniş açı karşısındaki beher kenarları hesaplayıp onları toplamı olan sayıdan büyük en yakın sayıyı seçeceksiniz.
Yaptığınız gibi = 6 kök 2
6'yı kök içine alalım = kök 72
Şıkları da kök içine alalım. Şıklardan, kök 72'den büyük en yakın değer.

Soru hatalı, sizin çözümünüz de doğru değil. Sayı vererek toplamayacaksınız, önce kökleri toplayıp sonra tam sayı verilecek. Kök toplamı 6 kök 2 yapıyor bu da kök 72 demek. Kök 72'den sonraki en büyük tam sayı 9'dur.

Cevap 9 zaten.

Yanlış düşünüyorsunuz, 90 derece gibi hesaplayıp ondan büyük olan değeri almalı, açı büyüdükçe gördüğü karşı kenarın boyu uzar.

Hocalarda böyle çözdü.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı