90 Euro'luk sipariş gümrüğe takıldı

sefk25

Femtopat
Daha fazla  
7 Kasım da AliExpress'ten sipariş verdiğim Fransa'dan gönderilen kargom gümrüğe takıldı. Şu an Sakarya pkim de bekletiliyor.
Satıcı 20 dolar yazmış.
4000TL'ye kadar vergi ödemeye razıyım ama gümrük müşaviri tutarsam bu ücreti geçer gibi.
Kendim form doldurup beyanname versem yine fazla ücret çıkar mı? Nasıl yapılır? Çok uğraştırır mı?
Ayrıca kimlik belgesi ve dilekçenin fotoğrafını mail olarak atsam iptal edebiliyorum yazıyor, bunu da değerlendirebilirim.
AliExpress'de 8 gün vaktimin kaldığı yazıyor.

Screenshot_20241209_212801.png

Screenshot_20241209_213717.png

PixP_20241209_211911_lmc_8.4.jpg

Screenshot_20241209_213502.png

Screenshot_20241209_213004.png

Hocam 93 dolara hangi satıcıdan aldınız 60 dolar civarina satan yerden alsanız 20 dolar civari işaretleyip gümrükden sıkıntısız geciyordu varsa iade edip daha uyguna oradan almanızı öneririm 93 dolar normal ürün fiyatından yüksek flydigi kendi sitesin de bile satış fiyati 80 dolar.

Hocam 93 dolara hangi satıcıdan aldınız 60 dolar civarina satan yerden alsanız 20 dolar civari işaretleyip gümrükden sıkıntısız geciyordu varsa iade edip daha uyguna oradan almanızı öneririm 93 dolar normal ürün fiyatından yüksek flydigi kendi sitesin de bile satış fiyati 80 dolar.
O olay nasıl işliyor tam olarak?

Ben bu siparişi verdiğim sıra da 30 Euro üstüne müşavir tutmam gerektiğini anlamamıştım. Sadece fazla vergi ücreti öderim diye düşünmüştüm.

Bir kaç güne Sakarya'ya gidip basitleştirilmiş gümrük beyannamesiyle vesaire müşavirsiz almayı deneyeceğim. Olursa süreci buraya yazarım. Olmazsa iade eder sonucu paylaşırım.

93 dolara buradan "a set" seçeneğinden aldım. Bu ürünün Bluetooth performansı bir tık başarısız. Ara sıra 10 milisaniye gecikmeden 30 milisaniye gecikmeye zıplıyor, yani titreşim (jitter) var. Yine de mobil de kullanacağım zaman Bluetooth ile idare ederim. Görselde kablosuz alıcısı yok lakin satıcıya mesaj attığım da var demişti. Bende hepsi bir yerden olsun diye aldım. Buradan sadece telefon tutacağı ve kol seçeneği ile alsaydım 76 dolara geliyormuş. Şimdi baktığım da bu satıcıdan da 300 TL'ye kablosuz alıcısını alsam toplam da daha ucuza geliyormuş. Siteye giriş yaptınız mı bilmiyorum ama aynı site de diğer bir çok satıcı Türkiye'ye göndermiyor ve giriş yapmadan görünmüyor.

Son düzenleme:
O olay nasıl işliyor tam olarak?

Ben bu siparişi verdiğim sıra da 30 euro üstüne müşavir tutmam gerektiğini anlamamıştım. Sadece fazla vergi ücreti öderim diye düşünmüştüm.

Birkaç güne Sakarya'ya gidip basitleştirilmiş gümrük beyannamesiyle vesaire müşavirsiz almayı deneyeceğim. Olursa süreci buraya yazarım. Olmazsa iade eder sonucu paylaşırım.

93 dolara buradan "a set" seçeneğinden aldım. Bu ürünün Bluetooth performansı bir tık başarısız. Ara sıra 10 milisaniye gecikmeden 30 milisaniye gecikmeye zıplıyor, yani titreşim (jitter) var. Yine de mobil de kullanacağım zaman Bluetooth ile idare ederim. Görselde kablosuz alıcısı yok lakin satıcıya mesaj attığım da var demişti. Bende hepsi bir yerden olsun diye aldım. Buradan sadece telefon tutacağı ve kol seçeneği ile alsaydım 76 dolara geliyormuş. Şimdi baktığım da bu satıcıdan da 300 TL'ye kablosuz alıcısını alsam toplam da daha ucuza geliyormuş. Siteye giriş yaptınız mı bilmiyorum ama aynı site de diğer birçok satıcı Türkiye'ye göndermiyor ve giriş yapmadan görünmüyor.

Satıcı ürünü tam fiyat değil 20 dolardan beyan ediyor vergi yine veriyorsun ama gümrükden geçiyor normal de olması gereken şey aslın da.

7 Kasım da AliExpress'ten sipariş verdiğim Fransa'dan gönderilen kargom gümrüğe takıldı. Şu an Sakarya pkim de bekletiliyor.
Satıcı 20 dolar yazmış.
4000TL'ye kadar vergi ödemeye razıyım ama gümrük müşaviri tutarsam bu ücreti geçer gibi.
Kendim form doldurup beyanname versem yine fazla ücret çıkar mı? Nasıl yapılır? Çok uğraştırır mı?
Ayrıca kimlik belgesi ve dilekçenin fotoğrafını mail olarak atsam iptal edebiliyorum yazıyor, bunu da değerlendirebilirim.
AliExpress'de 8 gün vaktimin kaldığı yazıyor.

Eki Görüntüle 2370887

Eki Görüntüle 2370888

Eki Görüntüle 2370895

Eki Görüntüle 2370894

Eki Görüntüle 2370893

Son durumu paylaşabilir misiniz?

Ptt' ye gidip almak istediğim de beyanname gerekli deyip vermediler.
Gümrük müdürlüğüne gittiğim de basitleştirilmiş gümrük beyannamesinin sadece 30 Euro altı siparişlere açıldığını, gümrük müşaviri tutmam gerektiği veya iade etmem gerektiği söylendi.
Neyseki akrabamın özel gümrük müşaviri vardı. Kendisine Whatsapp' tan ne kadar ekstra ücret çıkacağını sorduğum da "Astarı bezini geçer yaklaşık 400 amerikan doları gibi bir masrafı çıkar, bir de bir sürü bürokrasi ile uğraşmanız gerekir." cevabını aldım.
gumruk_musaviri_whatsapp.png

Ptt kargo' ya 25 Aralık' ta iade dilekçesinin fotoğrafını, ön ve arka kimlik fotoğraflarını mail yoluyla gönderdim.
dilekce.jpg mail.png

Aliexpress' e iade talebimi 30 Aralık' ta yani 12 gün geç açtım bana verdikleri süreye kıyasla. Satıcı iade etmeyi reddetti. Aliexpress araya girdi, yerel kargo şirketinden almamı söylediler. Ben de kargonun satıcıya geri gönderileceğini söyleyip kanıt olarak ptt kargo takip sitesin de kargonun geri gönderildiğine dair ekran görüntüsü gönderdim ve paket satıcıya ulaşınca iade etmelerini istedim.
ptt_iade_1.png ptt_iade_2.png ptt_iade_3.png

Aliexpress geri ödeme yapmayı kabul etti, kargonun iade edilmesini beklemeye gerek olmadığını, en geç 20 gün için de paranın iade edileceğini söyledi. 3 gün sonra yani 17 Ocak' ta paranın tamamı banka hesabına yatırıldı.

Son düzenleme:
PTT'ye gidip almak istediğim de beyanname gerekli deyip vermediler.
Gümrük müdürlüğüne gittiğim de basitleştirilmiş gümrük beyannamesinin sadece 30 Euro altı siparişlere açıldığını, gümrük müşaviri tutmam gerektiği veya iade etmem gerektiği söylendi.
Neyse ki akrabamın özel gümrük müşaviri vardı. Kendisine WhatsApp'tan ne kadar ekstra ücret çıkacağını sorduğum da "Astarı bezini geçer yaklaşık 400 Amerikan doları gibi bir masrafı çıkar, bir de bir sürü bürokrasi ile uğraşmanız gerekir." cevabını aldım.
Eki Görüntüle 2404069

PTT Kargo'ya 25 Aralık'ta iade dilekçesinin fotoğrafını, ön ve arka kimlik fotoğraflarını mail yoluyla gönderdim.
Eki Görüntüle 2404070 Eki Görüntüle 2404071

AliExpress'e iade talebimi 30 Aralık'ta yani 12 gün geç açtım bana verdikleri süreye kıyasla. Satıcı iade etmeyi reddetti. AliExpress araya girdi, yerel kargo şirketinden almamı söylediler. Ben de kargonun satıcıya geri gönderileceğini söyleyip kanıt olarak PTT Kargo takip sitesin de kargonun geri gönderildiğine dair ekran görüntüsü gönderdim ve paket satıcıya ulaşınca iade etmelerini istedim.
Eki Görüntüle 2404072 Eki Görüntüle 2404077 Eki Görüntüle 2404078

AliExpress geri ödeme yapmayı kabul etti, kargonun iade edilmesini beklemeye gerek olmadığını, en geç 20 gün için de paranın iade edileceğini söyledi. 3 gün sonra yani 17 Ocak'ta paranın tamamı banka hesabına yatırıldı.

Merhaba sizin para nasıl iade edildi bende aynı üründen aldım ama AliExpress hep reddediyor yetersiz kanıt diye

Merhaba sizin para nasıl iade edildi bende aynı üründen aldım ama AliExpress hep reddediyor yetersiz kanıt diye.

Tüm kanıtları eksiksiz şekilde vermen lazım. Şöyle bir şey var AliExpress'de iade talebin birkaç kere reddedilirse asla iade alamıyorsun. Tekrar ve kanıtları tam şekilde yükle ve açıklamaya düzgün şeyler yazın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı