%90 GPU Kullanımı

TY61

Centipat
Arkadaşlar benim ekran kartımda birkaç sorun var ve bununla ilgili yardımınıza ihtiyacım var. Birinci sorun AMD Radeon 530 ekran kartım, güncellemelerden sonra R7 M340 olarak görünmeye başladı. Aygıt yöneticisinden bir şekilde AMD Radeon 530 görünmesini sağlasam da yeni bir güncellemeyle başa sarıyor her şey. Bu durumu yaşadığımdan beri performans düşüklüğü yaşıyordum zaten. Format falan birçok yol denedim ancak düzelmedi. Bir de şöyle bir sorunum var bunu fotoğrafla da desteklemeye çalışacağım. Sorun şu görev yöneticisinde GPU kullanımı %90'ların üzerinde ancak GPU belleği 8 GB yazmasına rağmen maksimum 0.5 falan kullanıyor. Sorun acaba yazılımsal mı yoksa donanımsal mı bilemiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı yazılımınızı temiz kurulumla baştan kurun, otomatik driver bulma aracını değil de uygun driverı manuel olarak arayarak bulun. Performans düşüklüğü sorununu nerede yaşıyorsunuz? Daha ayrıntılı şekilde anlatırsanız iyi olur.

Hocam başıma geleni anlatayım sonuna tavsiyemi ekleyeyim gerisini sen anla.

Elimde Athlon 3000G işlemci var. APU şeklinde kullanıyorum. İşlemci ve dahili grafik birimi için güncelleme gelmiş ama opsiyonel. Bende en yenisi en iyisidir diye güncelleme gafletinde bulundum. Ani FPS dropları oyunlarımı oynanmayacak hale getirdi.

Bende AMD'nin resmi sürücü kaldırma programıyla kaldırdım. Yetmedi önceki sürücü sürümünün kalıntılarını elle AMD dosyasına gidip sildim. (Tabi bunları güvenli modda yaptım.) Bu kaldırma işleminden evvel bir önceki eski sürücüyü yine AMD'nin sitesinden indirdim ve sorun çıkaran sürücüyü kaldırdıktan sonra manuel olarak kurdum.

Yüklediğim sürücü sürümü değiştirdiğim sürücü sürümü olmasına rağmen daha iyi performans vermeye başladı. İlk başlarda birkaç FPS drop yaşadım ama şuan dediğim gibi eskisinden daha iyi performans veriyor. Hatta 5-10 FPS daha fazla alıyorum ilginç şekilde.

Diyeceğim o ki sorun yaşadığın ne var ne yoksa kaldır ve aynen benim yaptığım gibi sürücüleri kur. Bence sorunun çözülecektir. AMD ve sürücü güncelleme söz konusu olunca eskisini tamamen kaldırıp yenisini kurmak gerekiyormuş bunu öğrendim. Tavsiyem budur.

İfadeler: kt2
Her oyunda oluyor. Zaten genel sorun şu hocam; ekran kartım 4gb+ 4gb paylaşımlı ancak kullandığı sadece 0.5 ötesine çıkmıyor. Gpu kullanımı 100 lere kadar geliyor ama hafıza kullanımı konusunda 1gb'ı bile göremedim. Dediğinizi deneyeceğim. Format attım tekrar temizden elle yapmayı deneyeyim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…