Arkadaşlar yaşım 17 175 boy 90 kilom var çok güçsüzüm. 2 tane 4 kg dambılı bile zor kaldırıyorum. Benim önceliğim sizce ne olmalı? Ben bu aralar biraz fazla kilo aldığımdan bacaklarımda ve kollarımda deri yırtılması oldu her tarafımda sarkıyor. Maddi durumdan dolayı fitnesa gidemiyorum evdeki imkanlarım 1 el yayı 2 tane 4 kg dambıl 1 tanede 5 kg dambıl var. Ne yapmalıyım sizce?
Arkadaşlar yaşım 17 175 boy 90 kilom var çok güçsüzüm. 2 tane 4 kg dambılı bile zor kaldırıyorum. Benim önceliğim sizce ne olmalı? Ben bu aralar biraz fazla kilo aldığımdan bacaklarımda ve kollarımda deri yırtılması oldu her tarafımda sarkıyor. Maddi durumdan dolayı fitnesa gidemiyorum evdeki imkanlarım 1 el yayı 2 tane 4 kg dambıl 1 tanede 5 kg dambıl var. Ne yapmalıyım sizce?
Kas yapmaya başlasan yağ da yakarsın sanki. YouTube'da bir ton ağırlık kullanarak yapılan hareketler var onları yap. 1-2 ayda vücudun yavaştan toparlamaya başlar, sonrasında bir spor salonuna kayıt yaptırısın yavaş yavaş kaslanırsın. Ama kendine bir program çiz ve o gün ne olursa olsun o programın dışına çıkma. Sağlam bir diyete gir diyetine harfi harfine uy.
Ama maddi durumun iyi değilse protein ağırlıklı beslenemezsin. Protein ağırlıklı beslenemezsen de kas kütlesi kazanamazsın. Mercimek nohuttaki protein ile etteki protein arasında dağlar kadar fark var.
Şu durumda yapabileceğin şeyler belli.
1)Şekeri kes ki vücudunda daha fazla yağ oluşmasın.
2)Cardio yap ki yağ yakabil.
3)Ağırlık kaldır ki vücudunda sarkma olmasın.
Dambıl yoksa şınav çekmeyi deneyebilirsin. 4 kiloyu bile zor kaldırdığından bahsetmişsin ama nizami şınav çekmen şart değil illa ki. Dizüstü şınav çekerek başla. Öyle öyle ilerlersin.
Kas yapmaya başlasan yağ da yakarsın sanki. YouTube'da bir ton ağırlık kullanarak yapılan hareketler var onları yap. 1-2 ayda vücudun yavaştan toparlamaya başlar, sonrasında bir spor salonuna kayıt yaptırısın yavaş yavaş kaslanırsın. Ama kendine bir program çiz ve o gün ne olursa olsun o programın dışına çıkma. Sağlam bir diyete gir diyetine harfi harfine uy.
Ama maddi durumun iyi değilse protein ağırlıklı beslenemezsin. Protein ağırlıklı beslenemezsen de kas kütlesi kazanamazsın. Mercimek nohuttaki protein ile etteki protein arasında dağlar kadar fark var.
1)şekeri kes ki vücudunda daha fazla yağ oluşmasın.
2)cardio yap ki yağ yakabil.
3)ağırlık kaldır ki vücudunda sarkma olmasın.
Dambıl yoksa şınav çekmeyi deneyebilirsin. 4 kiloyu bile zor kaldırdığından bahsetmişsin ama nizami şınav çekmen şart değil illaki. Dizüstü şınav çekerek başla. Öyle öyle ilerlersin.
Her gün durmaadn çekmeye devam edersen gece gunduz ertesi gün 1 artar 5 olur sana 6 1 ay sonra bak mısın 20 tane cekıyorsun pesını bırakma yavas yavas olacak pes etme.
1 ay önce evde başladım haftaya belediyenin salonuna başlıyorum ( fazla zaman olmadığıniçin özele 15k vermek istemedim giderim supplement alırım ) 5 şınavdan 30’lara çıktım 3x30 yapıyorum kollar titriyor zamanla oluyor. Bence arkadaşım dediğini yap ben ne yapacağımı bilemedim 1.88 boy 74 kiloyum karnımı eritmem lazım ama bi yandan göğüs ve kol büyültmem gerek kalori açığımı verecem yoksa fazlamı almam lazım bilemedim.
1)Şekeri kes ki vücudunda daha fazla yağ oluşmasın.
2)Cardio yap ki yağ yakabil.
3)Ağırlık kaldır ki vücudunda sarkma olmasın.
Dambıl yoksa şınav çekmeyi deneyebilirsin. 4 kiloyu bile zor kaldırdığından bahsetmişsin ama nizami şınav çekmen şart değil illa ki. Dizüstü şınav çekerek başla. Öyle öyle ilerlersin.