900-1000 TL CPU, RAM ve anakart önerisi

muhametsafak

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Yazılım
Merhaba, masaüstü sistemimi upgrade etmek istiyorum. Bir çok parçayı upgrade ettim ancak anakart, işlemci ve RAM 7-8 yıl öncesinde kaldı Bunları da değiştirmek istiyorum. Asıl amacım oyun oynamak değil, çoğunlukla yazılım ve tasarım gibi işlerde kullanıyorum ama ara sıra boş vaktim olursa güncel oyunları da oynamak isterim.

Bana güncel oyunları (GTA 5 gibi) normal seviyede oynatabilecek ve ileride upgrade edebileceğim anakart, işlemci ve RAM üçlüsü önermenizi istiyorum. Bunun için 900-1000 lira gibi bir bütçe ayırdım ama dediğim gibi önceliğim upgrade edebileceğim bir sistem olması. Bütçe biraz daha artabilir.

Kasa tipi mini ATX, güç kaynağım 450W'luk önerirken bunu da göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Sizden gelen cevaplara göre önümüzdeki hafta içi alacağım.

Bütçeyi biraz daha arttırabilirim bu bütçeyle zor diyorsanız. Yardımcı olabilecek bir arkadaş yok mu? Haftasonuna kadar buradan iyi bir sistem için cevap alamazsam kendi kafama göre (büyük ihtimalle fx) sistem toplayacağım.

Ryzen 3ü bekle

Reyzen 3 sanırım i3 serisi ile eşdeğer bir seri olacak. Aslına bakarsanız aşağıdaki üçlüyü gözüme kestirdim.
AMD Ryzen ™ 5 1400 3.2GHz AM4 İşlemci + Asus Prime A320M-K AM4 Anakart + Team T-Force 8GB DDR4 2666MHz Ram Bellek Paketi - İşlemci + Anakart + Bellek - Avantajlı Paketler - Bilgisayar Bileşenleri

veya Vatan bilgisayardan FX bir sistem toplayacağım ama FX'leri ileride nasıl upgrade ederim bilmiyorum. Yine toplu olarak işlemci-bellek-anakart üçlüsünü aynı anda değiştirmek zorunda kalmak istemiyorum.

Fx sistem toplamamanızı öneririm.
Bende de FX6300 var nerdeyse her oyunu oynatmaya yetiyor ama sıkıntılı bir seri olduğunu söyleyebilirim

Anakartı aldım arkadaşlar, şimdi bellek ve işlemciler eksik kaldı. Anakart olarak AMD AM4 soketli Asus Prime B350M-A aldım. İleride RAM ve CPU olarak da upgrade edebilirim diye düşünerek aldım açıkçası. Detayları şurada var : PRIME B350M-A | Anakart | ASUS Türkiye

AMD Ryzen alacağım işlemciyi RAM'de şimdilik (maddi sebeplerden) 8GB'lık 2133 mhz veya 2400 mhz olacak sanırım. İşlemci ve bellek tavsiyelerine hala açığım.

Acelen yoksa önce işlemci al Ram'ı bekletirsin boşuna şimdilik masraf yapma

Acelen yoksa önce işlemci al Ram'ı bekletirsin boşuna şimdilik masraf yapma

Şuandaki masaüstü bilgisayarım DDR2 onun için RAM konusunda da mecbur değişiklik yapmam gerekecek. Ucuz olsun diye 8GB 2133 veya 2400'lük bir şey alayım ileride maddi durumuma göre yükseltebilirim diye düşünüyorum. Aynı şekilde işlemciyi de hemen değiştirmem gerekecek çünkü oda AMD Athlon X2. Ekran kartının 1-2 yıl sonra değiştiririm. SSD vs zaten var onun için bütçe konusunda daha esnek davranabiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…