İ5 4460 ile İ5 4590'nın performansı birbirine yakın, ikisi arasından İ5 4590 daha performanslıdır ama ben İ5 4460 öneriyorum. Skylake işlemci ve anakart alabilirsen daha iyi olur. Eğer RAM'lerin DDR3 ise DDR4 RAM'de almak lazım tabii.
Bende öyle düşünüyorum. Ama hala aklıma takılan bir soru var Msı h81 pro yerine b85 gaming yada daha üst düzey bir anakart alsam bana ne gibi bir artısı olur. Overclock yapmayacağım. Oyunlarda performans artışı sağlayacaksa düşünebilirim.
Performans konusunda sana bir artısı olmaz, sadece anakart daha fazla özelliklere sahip ve soğutma olarak daha iyi. İ5 4590 ve MSİ H81M PRO işini rahatlıkla görür.
Çok teşekkür ederim. Önerdiğin parçaları alacağım.
İ5 4460 ve MSI H81 PRO-VD 2 parçayı aldım arkadaşlar. Kayseri vatanda 4590 bulunmuyordu mecburen 4460 almak zorunda kaldım. Tabi ki satıcı bey anakartın bu işlemciye yetmeyeceğini daha iyi bir anakart almamı söyledi. Bende geri çevirerek bu 2 modeli aldım. Yakında komple sistemi kurar test ve resimleri buradan paylaşırım. Bu zamana kadar yardımı dokunan arkadaşlara teşekkür ederim.