900 TL Samsung J7 alınır mı?

Serhat10

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi forumlar.
Uzun zamandan beri takip ettiğim Samsung J7 1.199 1.099 TL arası oynuyordu.
Bu akşam TV'de şok markette 899TL düştüğünü farkettim.
Alsam pişman olur muyum? Performans bakımından nasıldır? Çevrenizde kullanan var mı?
Çok kararsız kaldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
O model çift sim ve 3g modeli yani 4.5g o modelde yok j7'nin iki tane modeli var biri j7f biride j7h sok marketteki j7h olani j7h kullanan bayağı kisi şikayetçi. Sebeke ve ahizeden sesin az gelmesi gibi kronik sorunlari var. Bend j7f kullanıyorum suan hic bi sorunu olmadi. Alicaksaniz j7f modeli alin.

İki cihazı elinize alsanız j7'nin yüzüne bile bakmazsınız o kadar kalite farkı var. Samsung'un touchwiz gibi ağır bir arayüzünü ve çok fazla RAM tüketen işletim sistemini 1.5GB RAM'li bir telefonda kullanmak işkenceden başka bir şey değil, İsterse snapdragon 820 işlemcisi, adreno 530 grafik işlemcisi olsun... Kibar, premium bir cihaz hissi uyandıran elde tutması keyif veren tasarım, Paslanmaz çelik ve aluminyum magnezyum alaşım kasa ve 9 katmanlı arka kapak malzeme kalitesi, 1080p full HD Ekran çözünürlüğü, Snapdragon 801 2.5GHz 4 çekirdek işlemci, 3GB RAM, 3080mAh batarya, Quick charge 2.0 ile 30 dkkada %60 hızlı şarj, 8MP 1.8/f ön ve 13MP 1.8/f 4K 30fps 720p 120fps arka kamera (geniş diyafram açıklığı sayesinde daha fazla ışık alacak karanlıkta daha iyi çekim ve fotolarda daha az bulanıklık olacak), MIUI 7 sistem arayüzü, DLNA teknolojisi ile tv ve monitörlere kablosuz görüntü aktarımı, kızılötesi ile tüm tv, uydu alıcısı, klima vs. uzaktan kumanda, ve bir çok donanım olarak Mi4 çok daha iyi, s5'den bile iyi j7 de neymiş :

Samsung Galaxy J7 vs. Xiaomi Mi 4 LTE - GSMArena.com

Ne yazık ki iş sadece çekirdek sayısında bitmiyor. J7f'in Mi3'ün bile altında bir performansı var:

Xiaomi mi4
Genel özellikler:
Mi 4 - Mi Global Home

Üretim işlemleri:
Mi 4 Process - Mi Global Home

Kamera:
Mi 4 Camera - Mi Global Home

Miui 7 arayüzü:
MIUI 7 - Yours by design

Son düzenleme:
Sen daha Touchwiz agir arayuz'u ile bahane bul gec. Sende yeni toucwiz'e bak bakalim. Eskisi ile arasında daglar kadar fark var. Is cekirdekte felan degil diyosun o zaman sen oyun vs oynamiyosun.

Sen daha Touchwiz agir arayuz'u ile bahane bul gec. Sende yeni toucwiz'e bak bakalim. Eskisi ile arasında daglar kadar fark var. Is cekirdekte felan degil diyosun o zaman sen oyun vs oynamiyosun.

Kendim de samsung cihazlar içinde galaxy s3, grand 2 lte, s4 kullandım şuanda note 3 lte sürümünü s7'den portlanmış rom ile kullanıyorum. Touchwizin her sürümünü iyi bilirim. Samsung ile ön yüklü gelen ve sürekli RAM tüketen program ve arkaplan uygulamalarını da bilirim. Ben custom romlar, farklı kerneller, tweak ayarları ve kendi özelleştirmelerim ile bir nebze daha performans artışı sağlayabiliyordum o ayrı konu ama Samsung da 3GB RAM'li bir cihaz alana kadar uzun vadede hep takılmalar, kasmalar, RAMin şişmesi gibi problemler yaşadım. Bu yüzden Samsung bir cihaz alınacaksa en az 3GB hadi bilemedin yeni telefonlarda 2GB RAM olması gerektiğine inanıyorum. Benları 1, 1.5, 2 ve 3GB RAM'li samsung modellerini kullanmış birisi olarak söylüyorum.

İş çekirdekte değil demedim, "sadece" çekirdek "sayısında" değil dedim. Antutu testi de bu dediğimi kanıtlıyor. Antutunun baktığı şey işlemci, grafik işlemcisi ve ram gibi donanımların performansı. Burda da tahminimce 2.5GHz çekirdek hızının farkı ortaya çıkıyordur. Ayrıca snapdragon 801 ile hangi oyunu oynayamayacaksınız? Ben note 3 de snapdragon 800 ile oynayamadığım oyun yok.

Ben Xiaomi mi4 de kullandığım dönemde cihazdan her açıdan çok memnun kaldım, kesinlikle şuanki 1300-1500TL lik cihazlar kadar performans veriyor. Kalemli ve büyük ekranlı bir telefona geçmek istediğim için note 3 lte aldım bundan da memnunum ama şuanda Xiaomi mi5 siparişi verdim ona tekrar geri geçecem.

Telefonun hiç ısındığına şahit olmadım ama ben o telefonda gelişmiş bir oyunu uzun süre oynamadım. Isınsa da diğer telefonlar kadar ısınıyordur, uluslararası S5 ile aynı snapdragon 801 işlemciyi kullanıyor.

Kesinlikle kasma, takılma, donma, yavaşlama söz konusu değil. Maximum güç sadece benchmark testi yaparken kullanılacak bir özellik zaten kendisi de açarken bu şekilde belirtiyor. Onun dışında oyunlarda veya günlük kullanımda her hangi bir durumda maksimum güç seçeneğini açmanız gerekmiyor. Normal mod'da her türlü işinizi halledebilirsiniz. Çok iyi bir RAM kullanımı var ve aynı iphone daki gibi uygulamaları arka planda hibernate (dondurarak/uyutarak) ederek tutuyor bu sayede arka plandaki uygulamalar cihazı kastırmıyor. Ben kullanırken arka plan uygulamalarını hiç kapatmıyordum ve uygulamalar arasında çok hızlı geçiş yapıyordu açılan uygulama hızlı çalışıyordu. Özellikle yeni gelen MIUI 7 ara yüzü ile cihaz çok hızlandı. Zaten hızlı ve uzun batarya süresine sahip olan cihaz sadece yeni ara yüz yazılımı ile %30 daha hızlı tepki süresi ve %10 daha uzun batarya süresi sağladı.
Bence parasını hak etmeyen bir telefon. En az 1500 TL olması gerekiyor

MIUI 7 - Yours by design

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ve miui 7 ile gelen özellikleri de burda görebilirsiniz. Adamlar gerçekten mühendislik hizmeti veriyor ve ürettiği cihazın arkasında duruyor:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…