Merhaba arkadaşlar, yine ben
2-3 gündür, 2-4TB arasında HDD arıyorum fakat sessiz bir HDD bulamadığım için (bulduğum da 5400RPM), işimi şansa bırakmayarak, kasama 2. bir SSD daha almayı düşünüyorum.
Böylece işletim sistemimi şu an kullandığım 500GB'lık Samsung 860 Evo M.2 Sata 3 SSD'de, bu SSD'ye sığmayacak diğer oyunları da yeni alacağım SSD'de ve arşiv, setuplar, fotoğraf v.b. şeyleri de şu an kullanmakta olduğum WD 1TB Blue 7200RPM HDD'de depolamış olacağım.
Çünkü dün, 2TB Seagate Barracuda 7200RPM 256MB HDD'yi, çıkardığı aşırı sesten dolayı iade ettim ve bugün para iadem kabul edildi. Dolayısıyla, bu süreci yaşama riskine tekrardan girmek istemiyorum.
Eğer bu fikrim sizce mantıklıysa, 2 tane SSD arasında kaldım. M.2 SATA 3 ya da M.2 NVMe SSD tercih edemeyeceğim çünkü kasamda, halihazırda bir M.2 Sata 3 SSD var ve anakartımda 2. bir slot daha yok (MSI B350 PC Mate. Slot konusunda yanlışsam düzeltiniz.)
Bu fikri düşünmemin sebebi; SSD'lerin 300TB TBW gibi performans ömürleri vaat etmesi ve bu kapasiteye ulaşabilmek için, uzun yıllara ihtiyaç duyuyor olmam... Dolayısıyla, ikinci bir yüksek kapasiteli SSD'nin oyunlar, hatta yedekler için bile daha mantıklı olduğunu düşündüm.
Sonuç olarak, bu 2 SSD'den birini almayı düşünüyorum:
1. tercih:
Samsung 860 Evo 500GB 560MB-520MB/s Sata3 2.5" SSD Fiyatı (TBW değeri 300TB)
2. tercih:
SanDisk SSD Plus 960GB 535MB-450MB/s Sata 3 2.5" SSD Fiyatı (Bu SSD'nin TBW değerine ulaşamadım. Fiyatının düşmesi ve 1TB oluşu sebebiyle düşündüm. Sandisk, F/P ürünler üretiyor diye biliyorum. Eğer bu SSD hakkında olumsuz bilgilere sahipseniz ve TBW değerini biliyorsanız, lütfen bildiriniz.)
Bütçe: 900 TL.
İyi sosyaller...