9000-9500 TL sistem önerisi

Deospavor

Hectopat
60 FPS sorunsuz yayın yapıp oyun oynamak için bir sistem düşünüyorum. Arada kaldığım 2 işlemci var. i5-9600K veya Ryzen 7 2700X. Bunlara gidebilecek anakartlar. Çok araştırmama rağmen bir türlü karar veremiyorum, performans olarak yakın olmalarına rağmen çekirdek sayılarının farkı beni düşündürmüyor değil. Ayrıca AMD'nin eski kötü namı da korkutmuyor değil ısı açısından.
İkinci olarak ise MSI'ın 2060 modelinin hangisini alsam diye çok aradayım Gaming Z ve Ventus arasında 500 TL civarında bir fiyat farkı var. O farkı vermeye değer mi veya gerekli midir?
Diğer parçalar şu şekilde olacak. (Bütçem ise 9.000₺ ile 9.500₺ arası) (Site Vatan olmak zorunda değil parça parça alım yapacağım)

Kardeşim ekran kartında Ray Tracing ile işin olmayacaksa GTX 1660 Ti ekran kartını almak bütçe açısından daha mantıklı olacaktır. 1080P'de 90 FPS alabilirsin bu ekran kartı ile.

Kardeşim ekran kartında Ray Tracing ile işin olmayacaksa GTX 1660 Ti ekran kartını almak bütçe açısından daha mantıklı olacaktır. 1080P'de 90 FPS alabilirsin bu ekran kartı ile.

Dostum ekran kartında kararım kesin 2060 düşünüyorum hem ileriye yönelik olsun ve keyif alabileyim diye. Aklımda tek soru yayın ve oyun için 2700x mi seçmeliyim yoksa 9600k mı ?

4K ile işin yoksa (zaten 4K monitörler en az 4000TL) AMD RADEON RX590 Nitro+ alman Gtx1660ti ile aynı performans +freesync teknolojisi+crossfire ready.

9500 TL ye RTX 2070 sistem toplanıyor, neden 2060 ? 9600K 1080P de daha iyi.
Açıkçası 2070 seçeceğim diye diğer parçalardan kısmayı istemiyorum seçtiğim parçalara 70 serisi eklendiğinde bütçemi aşmaya başlıyor ve daha fazla yukarı çekemem ama önerin varsa dinliyorum.

Eğer yayın yapacaksan kesinlikle 2700X. Tek çekirdekte Intel açık ara önde çoklu çekirdekte Ryzen önde. Sen hem yayın yapacaksın hem oyun başka programlar da kullanırsın. Isınma problemin olacaktır ancak sıvı soğutma ile muazzam bir sisteme sahip olursun.

4K ile işin yoksa (zaten 4K monitörler en az 4000TL) AMD RADEON RX590 Nitro+ alman Gtx1660ti ile aynı performans +freesync teknolojisi+crossfire ready.
Dostum o bütçeye nazaran 1660ti almak istemiyorum açıkçası monitör ve ekipman açısından herhangi bir eksiğim olmadığı için sisteme dağıtmak istiyorum.

AMD almanı tavsiye ederim, çekirdek ve işlem parçacığı olarak İntel den çok daha iyi. Çoklu çekirdek performansında rakipsiz. AMD Ryzen 7 2700X için en uygun seçenek AMD nin X470 yonga setine sahip bir anakart kullanmaktır. Ayrıca Ryzen işlemciler için RAM frekansları çok önemli min 3200mhz RAM kullan.

Dostum o bütçeye nazaran 1660ti almak istemiyorum açıkçası monitör ve ekipman açısından herhangi bir eksiğim olmadığı için sisteme dağıtmak istiyorum.

Monitörün en az 2K değilse RTX bir kart almanın çok bir anlamı yok, 1080p FullHD yüksek ayarlar için çok daha uygun ekran kartları var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…