9000₺ Monitör Dahil Sistem Tavsiyesi

Bütçe
8500-9000 ekran dahil

ASUS ve MSI kaliteli markalardır. Ben MSI daha çok beğeniyorum fan ayarlamaları olsun yardımcı programları olsun ondan MSI tercih ettim. Ve SSD'nin depolama alanı fazla olabilir ama okuma ve yazma hızı çok yüksek ve Evo serisi çok kalitelidir pişman olmazsınız. Harici diske atarken SSD sayesinde zamanınızdan tasarruf edersiniz. (Yazma hızı çok yüksek)

Bildiğim kadarı ile render için quatro modeller kullanılıyor. Yanlış biliyor isem düzeltin, abimiz render için dedikçe 5600XT önermek saçma değil mi biraz? Quatro modeller biraz fazla pahalı dersek, bu render işini GPU alanında en iyi yapan NVIDIA değil miydi? 9000 TL'lik bütçe ile gayet güzel render sistemler hazırlanabilir. İşin pirlerine devretmek gerek. Sabahı bekleyin daha makul mantıklı sistem önerileri gelebilir. Ve 32 GB RAM seçiminiz mantıklı olmuş. Arkadaşlar her şeyi oyun olarak düşünmüşler. Saygılar.

Sapphire markasını hiç kullanmadım ama baktığıma göre RX5600 ile aralarında fiyat farkı hiç bulunmamakta RX5700 alabilirsiniz.

Arkadaşlar yardımcı olmaya çalışıyorlar her birine ayrı ayrı teşekkür ederim.
Kendim de başlarda aynı hatayı yaptım, sonradan Gaming düşündüğümün farkına varmıştım.
Ancak öte yandan render için kullanılacak bir cihazın da genel maliyetleri oldukça yüksek, orta halli bir maliyet ile de ister istemez performans arayınca Gaming materyaller giriyor işin içine ne yazık ki.
Teşekkür ederim. Umarım konu yine arka planlarda kalmaz da yeni öneriler de gelir.

Haklısınız, benim yakındığım durum sadece 9000 TL içinde 5600XT oldu. 5600XT kötü değil yanlış anlaşılmasın, fakat 9000 TL için sanki kötü. Geçen cuma İncehesap indirimlerinde parça parça olarak GPU olarak 5600XT, CPU olarak Ryzen 3600'lü bir sistem topladık ve aldık. 5800-6000 TL arası bir fiyat ile sipariş elimize ulaştı birleştirdik kurduk ve arkadaşımız memnun bir halde kullanıyor. Bu sisteme tuzum biberim olacak ise illa render sistemlerden hiç anlamıyorum ama İncehesap takip edilmeli . Doğrudur quatro modellere baktım gerçekten bayağı pahalılar. İşin içine Gaming meteryaller girecek ise 9000 TL'ye sağlam bir indirim kovalayarak RTX 2080 bile eklenir. RTX 2080'nin de bence render tarafı sağlamdır diye düşünüyorum.

İndirimleri önceden öngörerek sistem toplamak bu işin en iyileri için bile zor olacaktır.
Ancak tabii ki önerilere hala açığım. Muhakkak daha iyi bilen birileri vardır.

Bence bazı bileşenleri düşürüp RTX 2060 ekleyebilirsin. Ben de bu fiyatlar civardında monitör dahil sistem almayı bekliyorum.

Sanırım sistemin son hali bu;
Sadece güç kaynağı ve kasa kaldı.

.

.

.

.

.

.

+27 inch herhangi bir IPS ekran 1100 TL civarı fiyatlar.

Arkadaşlar forumda yeniyim. Ben bir yerlerde hata mı yapıyorum?
Hangi konuyu açarsam açayım çok arkalarda kalıyor ve gerekli tavsiyeleri alamıyorum. Flood gibi şeyler yapmaktan da çekiniyorum. Kuralları okudum, onlara göre hareket etmeye çalışıyorum. Birileri yol göstersin etiketlemede mi hata yapıyorum. Sorun nedir? :/

1660 Super az gelir benim tavsiyem RTX 2060 veya AMD RX 5700 XT olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…