9000 TL bilgisayar toplama

Bunları almakta karar kıldım.
İşlemci: AMD Ryzen 7 3700x
Anakart: MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4 RGB M.2 HDMI PCIe 4.0 ATX Anakart
Bellek: GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z Neo RGB 3600MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram
Ekran Kartı: GIGABYTE AORUS GeForce RTX 2060 SUPER 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı

İşlemci ve anakartı bir çok konuda birbiriyle uyumu açısından önermişler ve 3600mhz ram kullanılması konusunda uyarmışlar. Bu nebzede araştırmalarıma göre en iyi işlemci, ona uyumlu ana kart ve gerken mhz li 32 gb bir bellek. Tabikide fiyatları çok yüksek olsa da yanına 2060 super. Bu bantla fiyat 4000 tl artıyor ama yinede bir iki ay daha bekleyip biraz daha para biriktirip bu ürünleri almak daha mantıklı gibi geliyor. Siz neler düşünüyorsunuz?

2060 SUPER fiyatına 100-150₺ daha ekleyip Gigabyte RTX 2070 almak daha mantıklı olur

Anakart konusunda kararsızıdm fakat bir arkadaşseçtiğim anakartı öve öve bitiremedi. ekran kartı performans artacaksa 150 tl önemli değil tercihimi o yönde kullanabilirim.

kasa konusunda seçtiğim kasanın psu su ve fanları yeterli oluyor mu? ryzen 7 nin kendi soğutucuus yeterlimidir?

Performansının artmayacağını nereden çıkarttınız acaba merak ettim
Bir çok oyunda 2070 %10-%15 daha performanslı almışken 100-150 daha verip neden daha iyisi alınmasın
2070 i kastetmedim. Tek fanlı 2060 ile çift fanlı 2060 ı karşılaştırdım.

Kardeş ben 150TL daha fazla veririm sana ne benim kararım değil mi bana daha mantıklı geliyor yan komşuya da undervolt mantıklı geliyormuş sana ne? Şuan tartıştığın şey tamamen tercih meselesi yani çok saçma bir konuya takılıyorsun. Ayrıca undervolt mu 150tl mi? Diye sorarsan Dünya nüfusunun yarısı performanstan ödün vermemek için 150tl daha fazla verirdi. Ayrıca daha fazla elektrik tüketen PSU da almam onu da söyleyeyim yani kime dersen de sertifikasız PSU'ya önyargılı yaklaşır. Ayrıca HDD koymak kadar mantıksız bir davranış yok bu devirde.

Undervolt performans mı düşürüyor? Bunu demenizden itibaren sizi ciddiye alamıyorum kusura bakmayın. Lütfen bir şeyi eleştirmeden önce öğrenin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…