9000 TL civarı monitör önerisi

neXusBlock

Centipat
Daha fazla  
MacBook Air M.2 için monitör arayışındayım. Yazılım, dizi-film izleme amaçlı kullanacağım.
  • En az 100 Hz.
  • 2K veya üzeri.
  • USB dock özellik (opsiyonel).
  • 27 inç.
  • Tavan fiyat 10 bin TL.
  • 100-110, 210-220 PPI aralığı.
Önerileriniz nelerdir?

Bunları bulabildim ancak hangisini tercih etsem bilmiyorum.
  • AOC Q27G42XE-AOC Q27g4XF
  • Samsung Odyssey G5 LS27CG552euxuf.
  • Samsung Odyssey G5 27" LS27DG502euxuf (S27dg502)
  • ViewSonic VX2758A-2K-Pro
  • ASUS ROG STRIX XG27acs
  • ASUS TUF Gaming VG27AQ3A.
  • LG UltraGear 27GS75Q-B
  • Dell G2724D
  • Dell S2725DS
  • Lenovo Legion R27QE 67C5gac1tk 27"
  • MSI 27" MAG 275qf

Son düzenleyen: Moderatör:
Alınabilir.
  • Samsung Odyssey G5 LS27CG552euxuf.
Çöp.
  • Samsung Odyssey G5 27" LS27DG502euxuf (S27dg502)
Albenisi yok.
  • ViewSonic VX2758A-2K-Pro
Çöp.
  • ASUS ROG STRIX XG27acs
180 Hz üzeri coil whine problemi yaygın, bunun yanında kontrast oranı düşük.
  • ASUS TUF Gaming VG27AQ3A.
Maksimum parlaklığı rezalet.
  • LG UltraGear 27GS75Q-B
Albenisi olmayan bir model.
Panel revizesi yediğine dair söylentiler var ve yeni panelin eskiye kıyasla epey kötü olduğu tartışmaları var.
Bilgim yok, araştırmadığım bir model ama R27QE ve Q27G4XF'den iyi olduğunu sanmıyorum, kaldı ki 8.000 TL'ye 100 Hz olması dezavantaj.
  • Lenovo Legion R27QE 67C5gac1tk 27"
Alınabilir.
  • MSI 27" MAG 275qf
Renk gamutu düşük, renk doygunluğu bakımından yetersiz.

Alınabilir.

Çöp.

Albenisi yok.

Çöp.

180 Hz üzeri coil whine problemi yaygın, bunun yanında kontrast oranı düşük.

Maksimum parlaklığı rezalet.

Albenisi olmayan bir model.

Panel revizesi yediğine dair söylentiler var ve yeni panelin eskiye kıyasla epey olduğu tartışmaları var.

Bilgim yok, araştırmadığım bir model ama R27QE ve Q27G4XF'den iyi olduğunu sanmıyorum, kaldı ki 8.000 TL'ye 100 Hz olması dezavantaj.

Alınabilir.

Renk gamutu düşük, renk doygunluğu bakımından yetersiz.
eskisi de AOC 6 senedir kullanıyorum. 6 sene sonunda hala çalışıyor ama ekranda az görünen çizgiler falan çıktı. Bende dell mi alsam acaba dedim.
  • Dell G2724D
  • Dell S2725DS
bunlar arasında kaldım. AOC bana da daha yakın gelse de asıl amacım kod yazmak ve metin okumak o yüzden text clarity'si iyi olmalı. O yüzden dell kafamı karıştırıyor.

@neXusBlock konudaki urunlerin hepsi RGB piksel duzenine sahip ve hepsi 2K 27", yani text clarity bakimindan hepsi birbirine oldukca yakin. Tabii en iyi text clarity sonucuna sahip modeli bulmak zor, zira bunun icin hepsinin piksel fotograflamasi yapilmasi gerekir ancak buna ulasmak epey zor, her monitore dair bu fotograflamanin yapildigi inceleme gerekiyor fakat bu kadar inceleme verisi internette yok. Elmayla armut duzeyinde farklilik olmaz, onerdigim modellerden birisini alip gec, pisman etmez.

@neXusBlock konudaki urunlerin hepsi RGB piksel duzenine sahip ve hepsi 2K 27", yani text clarity bakimindan hepsi birbirine oldukca yakin. Tabii en iyi text clarity sonucuna sahip modeli bulmak zor, zira bunun icin hepsinin piksel fotograflamasi yapilmasi gerekir ancak buna ulasmak epey zor, her monitore dair bu fotograflamanin yapildigi inceleme gerekiyor fakat bu kadar inceleme verisi internette yok. Elmayla armut duzeyinde farklilik olmaz, onerdigim modellerden birisini alip gec, pisman etmez.
AOC alıyorum o zaman. Teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı