Bu yaz monitör dahil sistem toplayacağım. Bütçem 9000 TL. Genel olarak oyun oynuyorum, arada sırada Adobe Illustrator kullanıyorum. Aşağıda düşündüğüm sistem var, sıkıntısı var mı?
İşlemci: Intel i5 6600K 3.5 GHz 1151 soket
Ekran Kartı: Asus Strix Gaming 8 GB GDDR5X 256 Bit
Hocam bende i5 6600K alıp yanına soğutucu alacaktım fakat ikisinin toplam fiyatı neredeyse i7 6700'in fiyatına eşit geliyor. Üstelik yapacağınız overclockla bile i7 6700 performansını elde edemiyorsunuz. Birde işlemciniz eskiyor.
6600K alıyorsan anakarta ve soğutucuya o kadar para vermek mantıklı olmaz sonuçta ne kadar overclockta yapsan performansı bir H170, i7 6700 ikilisi etmeyecektir. İşlemciyi 6700K yap işlemci soğutucuyu düşür derim.
Toplam 8970 lira yapıyor sanırım. Sıvı soğutma olarak seçenek bol bu kasa ile. Gerçekten toplar iseniz güzel bir sistem olur. Sıvı soğutma için biraz bütçe artar ise bu sistemi gerçekten öneririm.
Toplam 8970 lira yapıyor sanırım. Sıvı soğutma olarak seçenek bol bu kasa ile. Gerçekten toplar iseniz güzel bir sistem olur. Sıvı soğutma için biraz bütçe artar ise bu sistemi gerçekten öneririm.
İşlemciyi değiştirip i7 6700k yaptım. Sistemin bir kısmı Amazon`dan bir kısmı Vatan Bilgisayar`dan bir kısmı da Webdenal`dan toplam 8183TL oldu(vergiler dahil). Kalan paraylada oyun alırım veya biriktiririm. Şimdiki halini aşağıya yazıyorum.