9000 TL MacBook önerisi

Waxsar

Hectopat
Katılım
10 Ağustos 2020
Mesajlar
444
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Kendime bir laptop almayı düşünüyorum ve fikriniz lazım. Öncelikle alacağım laptopu yazılım-kodlama, video editleme kısaca içerik üretmek için kullanacağım. Oyun oynamak gibi bir beklentim yok zaten alacağım laptop ince olmalı. MacBook toucchbarlı 2019 13" 256 GB SSD'li model 9 bin TL. Onun dışında 5-6 bin TL bandında farklı Huawei Matebook modellerini düşünüyorum. MacBook düşünmemdeki en büyük 2 sebepten biri iPhone kullanmam diğeri ise inceliği ayrıca macOS işletim sistemi yazılım için doğru bir tercih diye biliyorum. Siz de laptop önerirseniz veya fikriniz varsa yazarsanız çok sevinirim.
 
Merhaba. Giriş seviye Macbook Pro'lar bence işlemciden kaybediyor. 2018 16 inç Touchbar'lı 16 GB Ram'li i7'li Macbook bulabileceğinizi düşünüyorum 10 bin liraya. Matebook'lar da güzel Macbook kopyası ama Matebook X harici fiyatına değmediğini düşünüyorum, Asus Zenbook da bakabilirsiniz.
 
Huawei Matebook Pro X benim çok ilgimi çekiyor. Keşke daha özgür ve rekabetçi bir dünyada yaşasaydık ama şuan Macbook dışında bir tercih şansınız yok gibi.
Ben uzunca süre macbook'ları araştırdım. Hatta hackingtosh sistem kurmayı bile düşündüm ama şuan ne düşünüyorum biliyor musun?
Apple dünyayı tekelleştirmeye çalışan ve sadık müşterilerini tabiri caizse sağan bir monopol. Eğer amacınız ürünü yaratmak ise bunu farklı bir işletim sistemiyle eya farklı bir uygulama ile yine yapabilirsiniz. Bilgisayar sadece bir araç.
Apple ekosistemine girmek bana göre at yarışına başlamak gibi. Giren bir daha kurtulamıyor.
 
Apple ürünlerinin büyük çoğunlukla alternatifi yok, bu sebepten. Hackintosh yapsanız bile bir Macbook Pro hissiyatına ulaşamazsınız.
 
Apple ürünlerinin büyük çoğunlukla alternatifi yok, bu sebepten. Hackintosh yapsanız bile bir MacBook Pro hissiyatına ulaşamazsınız.

Katılıyorum zaten MacBook'un işletim sisteminin yanı sıra trackpad Retina ekran gibi mükemmel özellikleri var
 
Katılıyorum zaten MacBook'un işletim sisteminin yanı sıra trackpad Retina ekran gibi mükemmel özellikleri var
Kesinlikle öyle, en mantıklı tercih bilgisayar için Macbook Pro, oyun için zevkinize göre oyun konsolu. Yaklaşık 20 bin liraya 10 yıllık bilgisayar ve oyun masrafınızı çıkarabilirsiniz böyle
 
Yaklaşık 20 bin liraya 10 yıllık bilgisayar ve oyun masrafınızı çıkarabilirsiniz böyle.
Onun yerine oyun oynatabilecek donanıma sahip, Hackintosh uyumlu bir dizüstü bilgisayar alınabilir.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…