9000 TL monitör dahil hazır sistem önerisi

Bütçe
9000

Meguminn

Hectopat
Merhabalar, bilgisayarım artık çok eskidi ve bozuldu. Ben de bu yüzden yeni bir tane almaya karar vermiştim ve son 2 aydır araştırmaktan yoruldum. En son kararı daha bilgili arkadaşlara bırakmaya karar verdim. İlk sorum şu sizce bekleyip ağustos ayında yeni Ryzen apulariı miı bekliyeyim yoksa şu an 9000₺ monitör dahil sistem önerirseniz onu mu almalıyım. Açıkçası APU beklemek istemiyorum çünkü zaten 3-4 yıl kullanacağım bilgisayarı ve sonra üniversiteye geçerken laptop almayı düşünüyorum. O yüzden 3-4 yıl Doom Eternal, Control, Cyberpunk, CS:GO, LoL, GTA V, Genshin Impact, Tom Clancy's Rainbow Six: Siege gibi birkaç adet daha oyunda kasmadan yüksek ayarlarda oynatacak ve After Effects performansı iyi bir kasa, 1ms 144Hz 24' bir monitör almak var planımda. İsteklerim bunlar 9000₺ bütçem var, önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Monitörünüzü 1300 civarında alabilirsiniz sisteme dahil kampanya vb. ve geriye 7700 kalıyor. Size GTX 1660 Super sistem olabilirdi önerilebilir fakat biraz bütçe arttırmanız lazım. Yoksa ekran kartında GTX 1650 Super'e düşmemiz gerekecek. GTX 1650 Super ve Ryzen 5 3600 sistem var mı bilmiyorum ama işlemci bazlı oyunlarda iyi iş görür. Olmazsa Ryzen 5 2600 , i5-9400F veya i3-10100F olabilir. Site kısmında kendi referanslarımı aktaracağım. Kendi sistemimi ve bir kaç arkadaşımın sistemini Gaming.gen'den aldık. Gayet memmunlar bir sorun yaşamadılar. Amazon'da teknik servis sıkıntısı olabilir. Sinerji'nin iyi olduğuna dair söylemler duydum. Onun harici hakkında bir bilgim yok. İtopya popüler gözüküyor fakat ben güvenmiyorum.

Bence biraz bekleyin fiyatlar düşmeye başladı. RTX 2060 sistem alınabilir diye düşünüyorum birkaç ay sonra.

Bence biraz bekleyin fiyatlar düşmeye başladı. RTX 2060 sistem alınabilir diye düşünüyorum birkaç ay sonra.
Yukarıda da belirtmiştim aslında, beklemek istemiyorum diye.
Anlık bütçem 9000 ancak ikna edebilirsem 10.000e kadar yolum olabilir. Ancak siz iki adet atarsanız iyi olur, her ihtimale karşı.

Hocam APU değil ki bu APU'dan çok daha fazla FPS alırsınız.
Apu olup olmaması önemli değil ben şu an elime bir bilgisayar geçmesini istiyorum. Zaten aşırı hikaye oyunları oynayan biri değilim. Elimdeki bütçe en fazla ile rdr 2yi medium ayarlarda +60 fps oynatacak sistem yeter de artar bile. Zaten yıllardır fps arttirmak için bir çok şey yapmıştım eski bilgisayarıma, en kotu config ayaklarıyla bile oynayıp fpslerimi arttirabilirim. O yüzden şu an 9000₺ ile ne toplanabiliyor bana o lazım.

Yukarıda da belirtmiştim aslında, beklemek istemiyorum diye.

Anlık bütçem 9000 ancak ikna edebilirsem 10.000e kadar yolum olabilir. Ancak siz iki adet atarsanız iyi olur, her ihtimale karşı.
Hocam gaming.gen'de 7900 + 1345 TL'ye istediğiniz özellikte ASUS monitör ve Ryzen 5 3600 + GTX 1660 Super sistem çıktı dün. Stokları bitti sanırsam. Şuan sadece RTX 2060 ile 8800'e alınabiliyor.

Hocam gaming.gen'de 7900 + 1345 TL'ye istediğiniz özellikte ASUS monitör ve Ryzen 5 3600 + GTX 1660 Super sistem çıktı dün. Stokları bitti sanırsam. Şuan sadece RTX 2060 ile 8800'e alınabiliyor.
Evet görmüştüm o sistemi anlattım aileme ancak daha kararımızı netleştirmeye fırsat olmadan satıldı.
Hocam APU değil ki bu APU'dan çok daha fazla FPS alırsınız.
Hocam bu arada yanlış anlamayın sert cevap verdiysem. Demek istediğim ağustosta yeni apular satılacak, onları alıp birkaç ay sonra ekran kartı da takabilirim önerirseniz.

Önemli değil hocam. Bende yaz bitince APU alıp sonradan ekran kartı takacağım. Eğer beklemek istiyorsanız bekleyebildiğiniz kadar bekleyin bence fiyatlar gitgide düşüyor. İstemiyorsanız önerilenlerden alın bence.
9000TL'ye monitörsüz RTX 2060 sistemler var. İsterseniz biraz daha para biriktirip öyle alabilirsiniz.

Hocam sizce tahminen ryzen 5600g alırsam çıktığında, 9000tl bütçeden ne kadar kalır ve kalan bütçeye hangi ekran kartını alabilirim?
Hocam aslında ilk baktığım sistemler monitorle beraber 11000 TL'ye rtx 2060 idi ancak ailem yüksek bir meblağ olduğunu söyleyince vazgeçmiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…