9000 TL R5 5600G sistem toplama

Bütçe
9000

pieceofcake

Yoctopat
Daha fazla  
Evet, konu başlığında belirttiğim gibi Ryzen 5 5600G sistem toplamak istiyorum. Bütçem 9000 TL civarlarında. Ayrıca bir sorum daha var; 120 GB SSD ve 1 TB HDD mi? 1 TB SSD mi sizce?

Evet, konu başlığında belirttiğim gibi Ryzen 5 5600G sistem toplamak istiyorum. Bütçem 9000 TL civarlarında. Ayrıca bir sorum daha var; 120 GB SSD ve 1 TB HDD mi? 1 TB SSD mi sizce?

İşlemci:
Anakart:
RAM(2X):
SSD:
PSU:
Kasa:
Pazarama ve Hepsiburada'da Nays cashback ile bütçenize denk getirebilirsiniz sanırım.
@the Prodigy hocam neyi beğenmediniz?

Son düzenleme:
İşlemci zaten PCI-e 3.0 destekliyor. Girişin de giriş seviyesi bir B550 yerine en azından VRM soğutması olan B450M-A II alınmalı, hem de daha ucuz.

İşlemci zaten PCI-e 3.0 destekliyor. Girişin de giriş seviyesi bir B550 yerine en azından VRM soğutması olan B450M-A II alınmalı, hem de daha ucuz.
O zaman anakart olarak bu bakılabilir.

Pek bir fikrim yok bu anakart hakkında fakat 3200 MHz sınırı olması güzel değil, Ryzen işlemcilerde RAM MHz değeri fark ettiriyor.

Hocam işlemci sanırım 3200MHz destekliyor o yüzden bunu attım.
Ayrıca iki adet M.2 yuvası olması ve ATX olması yüzünden alınabilir bence. Bu anakartı bir Technopat konusundada görmüştüm.

PSU kötü,

Anakart A320 ve 3200 MHz üstü desteklemiyor.
İşlemciye sahibim, 4000 MHz kullanabiliyorum. ATX olmasının pek bir farkını göremiyorum fakat B450M-K II ve Asus Dual RX 6600 kullanıyorum. Kartın büyüklüğünden PCI-e slotlarını kullanamıyorum.

SSD çok ciddi bir düzeyde gerekli değilse yanına SATA SSD alınarak kullanılabilir, 4 tane SATA slotu var B450M-A II'de sorun olacağını sanmıyorum.

Bu şekilde alabilirsiniz.

Çıkabilirseniz bu daha iyi olabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…