9000 TL Robot Süpürge Önerisi

Merhabalar,

Çıkıntı modeli 3 senedir kendim diğerini de 5-6 aydır annemde kullanıyorum. Merak ettiklerinizi Sorarsanız yardımcı olurum detaylı
Hocam mop pro 2 ve mop pro 2+ ı gördünüz sizce kullanım açısından hangisini almak daha mantıklı? Artıları eksilerini söyler misiniz plus olanın haritalaması uzun sürüyor sanırım bu sizce bir - mi?
 
Hocam mop pro 2 ve mop pro 2+ ı gördünüz sizce kullanım açısından hangisini almak daha mantıklı? Artıları eksilerini söyler misiniz plus olanın haritalaması uzun sürüyor sanırım bu sizce bir - mi?

Hocam Temel yaşanan problem ve + dan bahsedeyim sizlere.

Mop pro türünde da yer alan paspas özelliği neredeyse senede 1-2 kere anca kullanıyoruz, çok bir gereği yok fakat özelliklerinden dolayı mecburen böyle alıyormuşuz gibi düşünebiliriz.

Mop pro yani tepesinde çıkıntı olan modeli kullandığım kendi evim, benim evim biraz çap yani kare, dikdörtgen denilecek kadar düz değil üçgen olan noktaları bile mevcut. Bu genel manada robot süpürgelerin zaman zaman sapalatmasını sağlıyor. Ama mop pro + olan sürümün hiç böyle sorun yaşattığını görmedim. Muhtemelen yeni teknoloji olmasıyla alakalı bir durum.

Ama genel kullanım ve temizlik durumuna bakarsak ben mop pro olanı daha çok beğendim. Bunların arasındaki en ciddi sizi zorlayan fark zaten evdeki eşyaların yerden yüksekliği. Bazı koltuk modellerinde ayak yükselterek mop pro versiyonunu rahatca altına sokma imkanı olsada, bazı koltuklarda olmuyor bu.

Evdeki eşyalarınızın altında gerekli genişlik varsa mop pro yu tavsiye ederim bunu tavsiye etmemim sebebi;
  • Haritada daha stabil olması
  • internet bağlantısının daha stabil olması
  • Temizlik konusunda daha iyi olduğunu düşünmem
  • Parçalarının, kullanılan malzeme hissiyatının bana daha iyi gelmesi
Ama robot süpürgelerde en sık yaşanan sorunlar sorun değil aslında kullanıcı tam anlamıyla kuramıyor, doğru noktaya koyamıyor bu sorunlar yaşanıyor. Size bu konuda 2 temel kriter söyleyeyim hiç bir zaman sorun yaşamazsınız,

Cihazı koyacağınız alanın kesinlikle internet bağlantısının erişebileceği noktada olması gerekli, yoksa süpürme işlemi sırasında harita konumunu kaybedip yerini bulamayabiliyor. Sarj istasyonunu kaybedebiliyor. Burada birde sarj istasyonunun yanları ve önü açık bir alanda olması, sabit olması ve yerinin değişmemesi çok çok önemli. Neredeyse hiç sorun yaşamazsınız.

Harita kullanımı meselesine geldiğimizde ise, aslında çok basit.
İlk Kurulum Sırasında şu 2 ayarı açarsanız haritanız çok iyi ve sağlıklı bir şekilde oluşturulur ve sorun yaşamazsınız.
  • Kenarları süpür
  • İkincil Temizlik
Bu 2 ayar çok iyi harita oluşturmayı sağlar.
Xiaomi Ayarlar.jpg
 

Geri
Yukarı