9000 TL'ye Masaüstü veya Dizüstü Bilgisayar Tavsiyesi

Bütçe
9.000

Skincode55

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar. Piyasadan uzun zaman uzak kaldım. Laptop ya da kasa tavsiyelerine ihtiyacım var. Genellikle dizi, film ve strateji tabanlı oyunlar oynuyorum. Örneğin Football Manager, Hearts of Iron tarzı. Ama 5-6 sene götürsün beni de istiyorum. Ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:

https://www.hepsiburada.com/gigabyt...ntent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.54 ekran kartı

AMD Ryzen 5 3600X 3.8 GHz AM4 32 MB Cache 95 W İşlemci Tray Fiyatları ve Özellikleri işlemci

Kasa ve PSU.

RAM.

Anakart

Kingston A2000 500gb 2200/2000mb/s Nvme M.2 2280 Pcıe Ssd (sa2000m8/500g) | Trendyol SSD

Kullanım şeklinize bağlı olarak laptop veya masaüstü alabilirsiniz ama ben masaüstü öneririm mümkünse.

Laptop olarak:

Kasa olarak da:

Aslında oynadığın oyunlar çok güçlü sistemler gerektirmediği için RTX 2060S'lı bir sistem toplanabilir ama örnek olarak topladım. Aşabiliyorsan rami 2 tane veya SSD'yi 500GB yapabilirsin.

Teşekkür ederim bir araştırayım bunları. Benchmark 'a falan bakıp.
Merhaba lenovo laptop halkinda gorüşleriniz nedir peki ?
tasarım olarak güzel kullanışlı bir model olmuş
daha önceki versiyonu olan (bkz: ideapad l340) modelinde eksiklik olan ve çoğu kullanıcı tarafından eleştirilen ram slotunun tek olması durumunu bu modelde düzeltmişler
ram 2 kanal olmuş ama yine eksiklikler devam ediyor

2 tane ssd nvm girişi mevcut... bir tanesi zaten takılı geliyor diğeri için bırakılan kanalda hdd girişide mevcut
yani aynı boşluğa dileyene göre ya hdd takacaksınız ya nvm ssd
böyle oluncaya kadar o boşluga 2 seçenekten birine vermek yerine
hdd taktığımızı düşünürsek hdd ve anakart arasında küçük nvm kartından bir kaç milim daha küçük boşluk kalıyor o alan heba edileceğine fan ve batarya arasına dikey olarak nvm koymak mantıklı olurdu...bu durumda hem hdd hem de 2 adet nvm girişi olmuş olacaktı çok zor olmasa gerek çünkü bu hesapla anakartta küçültme işlemlerine gerek yok sadece 2. nvm soketi fan veya batarya tarafına dikey yerleştirilmesi yeterli olacaktı

ideapad gaming anakart

önceki versiyonu (bkz: ideapad l340) modelini ram slotu tek diye elemiştim ama bu yeni model tasarım olarak güzel olsa da yine de soğutma sistemi yine hatalı ve anlattığım bellek yuvaları durumları ek olarak
2 fan yanyana olması başlı başına bir hata zaten soğutma işlemi önce gpu sonra kalırsa cpu devresine ulaşıyor
testlerde şimdilik ısınma sorunu yok cihaz yeni çıktığı için sanırım
ileryen zamanda göreceğiz durumlar ne
fiyatı uygun olursa değerlendirebilirim. Ancak azılı bir packard bell sever ve kullanicısı olarak ( gülmeyin) keske packard bell kalsa idi diyorum.
Bir de sayın pizzamen forumda yeniyim özel mesaj var mı bulamadım . Şuan ki laptopumda fazladan bir hdd ya da sdd slotu var oraya bir ssd takacağım. Aynı slotlardan ram icinde var. Yani 4 yuva var ama 2 si dolu 4x4 şeklinde oralara yükseltme olur mu sizce ? Bir de internette arattım ama bulamadım hdd kızaği var ya kasa içinde olan onu harici nereden alabilirim ? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…