9000 TL'ye sistem önerisi

Çekilin Yoldan

Decapat
Katılım
14 Mart 2023
Mesajlar
79
Kendim sahibinden Letgo gibi yerlerden araştırma yapmaya çalıştım fakat bu yerlerde bulamadım. Genellikle RX 570 GPU'lardan oluşan eski nesil Intel işlemcili sistemlerle karşılaşıp durdum. Tercihen 1070 ekran kartı bulunduran ve işlemcisi iyi bir sistem satın almak istiyorum. İstanbul'da olması şartıyla bütçem 7-9k.
Not: Sonradan parçalar alıp bu alacağım bu sistem üzerinden yükseltme yapabileceğim şekilde olursa sevinirim. Örneğin ekran kartı artık yeterli gelmediğinde bundan birkaç yıl sonra 2. el 3070 bir GPU'yu takmama müsaade edebilen bileşenlerden oluşması mümkünse tercihim. Bu yönde veya işlemci yükseltme gibi durumlar vs.
 
Yardımcı olursanız sevinirim . Bugüne kadar hep laptop kullandım elimdekileri değerlendirmek istedim bu konuda saatlerce araştırma yaptım ve çok daha pahalı ve o kadar para harcadıktan sonra istediğim şeyi elde edemeyeceğimin farkına varıp pc almaya karar verdim. Bütçem kısıtlı fakat bu bütçeyle 8 ay önce felan yazıldığını gördüğüm iyi sistemlerin satıldığını öğrendim dolayısıyla yardımcı olursanız sevinirim. Bu benim ilk masaüstü sistemim olucak

Yok mu yardımcı olabilicek birisi sahibinden ve letgoya saatlerdir bakıyorum. Bu konuda tecrübeli ve 2. el parça fiyatlarından anlayan kişiler bi el atarsa sevinirim letgo ve sahibindene alternatif popüler bir site varsa onada bakıyım bilen yazsın

lütfen

Arkadaşlar piyasa tam hakim değilim dolayısıyla yardımcı olursanız sevinirim
 
Son düzenleme:
Monitörsüz 24K fakat PSU - soğutma - anakart mümkün olduğunca en kalitelisi olmak zorunda, yani bir üst seviye bir ürünle uçurum sayılacak bir fiyat farkı yoksa ekleme yapabilirim yeter ki olabildiğince en kaliteli olsun.

Bütçem kısıtlı ve AM5 X670 ASUS ROG anakarttan oluşan bir sistem dizmek istiyorum. Anakart gibi en temel parçaları en kalitelisini almak gibi vizyonum var, çünkü alacağım bu anakartı desteklenen en son işlemciyi bundan 6 yıl sonra takıp götürebildiği kadar götürmek. Dolayısıyla başlangıç bütçemle anakartı en kalitelisini almam gerekiyor. Bütçem kısıtlı olduğu için 2. El'e yönelebileceğim donanımlar hakkında bilgi almak istedim. Yani örnek vermem gerekirse, masaüstü parçalarının hangisi 2. el düştüğünde arızalı olma ihtimali veya kandırılma ihtimali yoktur? Diğer bir deyişle, hangi donanım parçaları yıpranmaya müsait değildir? Yani işlemciyi 1 ay önce aldığını iddia eden birisi regedditen GPU priorityi fullerse, o işlemci 1 aydan uzun süre kullanılmışçasına eskir; dolayısıyla zamana bağlı yıpranma haricinde ömrünün kısaltılmasının mümkünatı olmayan parçalar nelerdir? Veya alınmasında sakınca olmayan donanım parçaları nelerdir? Bu konuda tavsiye istiyorum.

Bir de AM5 anakart olarak ASUS ROG tercih etmem doğru bir karar mı yukarıda bahsettiğim vizyona göre.
Not: Ekran kartı olarak 2. el 1070 düşünüyorum 1 - 2 yıl idareten kullanacağım ki halihazırda zaten 1070 günümüzde halen daha oldukça güçlü ve bütçemi olabildiğince iyi bir soğutma sağlacak cam bir PC kasası, PSU ve sıvı soğutma gibi donanımlara harcamak istediğim için; 1. el bir ekran kartı almaktansa bütçeyi bahsettiğim bu parçalar üzerinde harcamak istiyorum. RAM bellek olarak da 16 GB olacak şekilde en hesaplısını almakta kararlıyım, sonradan daha kalitelisini almayı düşünüyorum. İyi bir RAM'in soğutmaya harcayacağım paradan daha önemli olduğunu düşünmüyorum ilk etapta, çünkü alacağım bu anakart oldukça değerli olduğu için donanımın zarar görmesini asla istemiyorum. Buzdolabından farksız olsun diye kafamdaki planlar bu şekilde, ekran kartını 2. el almakta kararlıyım yukarıdaki profile ekran kartlarının uymadığını biliyorum bunu belirtmenize gerek yok; o yüzden özellikle test ederek satın almayı planlıyorum ekran kartını. Onun haricinde fiyat farkı 1. el ve 2. el hangi donanımlarda para olarak çok bir fark etmiyor? Bilgi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı