Monitörsüz 24K fakat PSU - soğutma - anakart mümkün olduğunca en kalitelisi olmak zorunda, yani bir üst seviye bir ürünle uçurum sayılacak bir fiyat farkı yoksa ekleme yapabilirim yeter ki olabildiğince en kaliteli olsun.
Bütçem kısıtlı ve AM5 X670 ASUS ROG anakarttan oluşan bir sistem dizmek istiyorum. Anakart gibi en temel parçaları en kalitelisini almak gibi vizyonum var, çünkü alacağım bu anakartı desteklenen en son işlemciyi bundan 6 yıl sonra takıp götürebildiği kadar götürmek. Dolayısıyla başlangıç bütçemle anakartı en kalitelisini almam gerekiyor. Bütçem kısıtlı olduğu için 2. El'e yönelebileceğim donanımlar hakkında bilgi almak istedim. Yani örnek vermem gerekirse, masaüstü parçalarının hangisi 2. el düştüğünde arızalı olma ihtimali veya kandırılma ihtimali yoktur? Diğer bir deyişle, hangi donanım parçaları yıpranmaya müsait değildir? Yani işlemciyi 1 ay önce aldığını iddia eden birisi regedditen GPU priorityi fullerse, o işlemci 1 aydan uzun süre kullanılmışçasına eskir; dolayısıyla zamana bağlı yıpranma haricinde ömrünün kısaltılmasının mümkünatı olmayan parçalar nelerdir? Veya alınmasında sakınca olmayan donanım parçaları nelerdir? Bu konuda tavsiye istiyorum.
Bir de AM5 anakart olarak ASUS ROG tercih etmem doğru bir karar mı yukarıda bahsettiğim vizyona göre.
Not: Ekran kartı olarak 2. el 1070 düşünüyorum 1 - 2 yıl idareten kullanacağım ki halihazırda zaten 1070 günümüzde halen daha oldukça güçlü ve bütçemi olabildiğince iyi bir soğutma sağlacak cam bir PC kasası, PSU ve sıvı soğutma gibi donanımlara harcamak istediğim için; 1. el bir ekran kartı almaktansa bütçeyi bahsettiğim bu parçalar üzerinde harcamak istiyorum. RAM bellek olarak da 16 GB olacak şekilde en hesaplısını almakta kararlıyım, sonradan daha kalitelisini almayı düşünüyorum. İyi bir RAM'in soğutmaya harcayacağım paradan daha önemli olduğunu düşünmüyorum ilk etapta, çünkü alacağım bu anakart oldukça değerli olduğu için donanımın zarar görmesini asla istemiyorum. Buzdolabından farksız olsun diye kafamdaki planlar bu şekilde, ekran kartını 2. el almakta kararlıyım yukarıdaki profile ekran kartlarının uymadığını biliyorum bunu belirtmenize gerek yok; o yüzden özellikle test ederek satın almayı planlıyorum ekran kartını. Onun haricinde fiyat farkı 1. el ve 2. el hangi donanımlarda para olarak çok bir fark etmiyor? Bilgi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.