900TL Bütçeye Anakart, İşlemci ve Ekran Kartı Tavsiyesi

enes13mes

Hectopat
Makaleler
42
Daha fazla  
Herkese merhabalar. Şuan kasamda A6 6400K işlemci Asus FM2 anakart var ve ben bu parçaların yerine yeni parçalar almayı planlıyorum. 900 TL ye AMD işlemci ve ekran kartı ve anakart tavsiyelerinizi bekliyorum. Monitör çözünürlüğüm 1366x768 ve anakartta SATA 3.0 ve USB 3.0 olması tercihimdir. Bilgisayarı genelde oyun (BF3, BF4, BF2 Project Reality) ve video düzenleme ve export amacıyla kullanıcam ve BF3 ve BF4 de 60 FPS nin altına düşmemek istiyorum.

NOT : PSU Cooler Master 500w, 8GB 1600MHZ bellek, 128GB SSD var.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

www.vatanbilgisayar.com: Asus R9 270 Directcu 2 2Gb Gddr5 256Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

www.vatanbilgisayar.com: Asus H81M-Plus İntel H81 Soket 1150 Ddr3 1600Mhz Sata 3.0 Usb 3.0 Hdmi&Dvı Anakart - Vatan Bilgisayar

www.vatanbilgisayar.com: Pentium G3258 Soket 1150 3.2GHz 3MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar

İşlemciyi stok fan ile Recep abinin rehberindeki gibi 4.4 ghz overclock yapabilirsin.

İntelin single yani, her bir çekirdeğinin verdiği performansı amd den daha iyidir. O bütçe ile zaten çok çekirdekli amd işlemci alamassınız ne yazıkki.
Amd sevdasından vazgeçip bu kombinasyona yönelmenizi tavsiye ediyorum.
Oyunlarda fazla çekirdek istemez far cry 4 gibi kıllık yapanlar hariç, oda zaten ufak bir ayarla açılmasını sağlıyor oynatmasında problem yok.
Dediğiniz fps değerleri mümkün olmayabilir ama, bu sizin en iyi seçeneğiniz gibi duruyor.

Peki bütçeyi 1200 yapsak AMD FX 4300 iyimidir? Yada www.vatanbilgisayar.com: Amd Fx X8 8320 Soket Am3+ 3.5Ghz 16Mb Cache 32Nm İşlemçi - Vatan Bilgisayar almalıyım? Çünkü arada FSX de oynuyorum FSX ekran kartından çok işlemciye bakıyor.

Şöyle bir sistemde FPS değerleri tahmini ne olur?

upload_2015-3-8_1-56-15.png

Dediğim gibi işlemciye para harcamaya gerek yok, o ekran kartı g3258 ile her hangi bir darboğaz olmadan zaten çalışacaktır. İllede amd isterseniz fx 6300 veya 6350 ye güzel bir fiyat performans anakart çekip, kalan parayıda ekran kartına yatırmak mantıklı olabilir.

Şimdi farkına vardımda siz bence amd ye bulaşmamalısınız. Güç kaynağınız cooler master ama kasalarla birlikte gelen kalitesiz psulardan biri olabilir. 80+ ve bronze sertifikası yoksa hiç düşünmeyin bile, çünkü 500 watt değerini tam olarak vermeyecektir. Amd ekran kartları nvidia ya göre zaten fazla elektrik tüketir. Fx 6300 den sonrası amd cpu larda hunharca güç tüketiyor. Siz en iyisi benim ilk tavsiyeme sadık kalın hem soğutma işiylede pek uğraşmassınız. Bu günlerde sistem tavsiye etmek zor oldu çünkü dolar fırladı.

Hala g3258 öneriyorsunuz. O işlemciyi abartmayın. İ3 4160 alınız. Hem g3258 r9 270 ile sorun yaşanan oyunlar var. Soysalde tartışılmıştı.
Bütçe 1200 ise i3 4160+h81 p33 ve r9 270x alabilirsiniz

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı