9070 XT alınır mı?

Bu şekilde alabilirsiniz, anakartın 2 tane M2 slotu varmış üstelik faz sayısı 11 diye biliyorum gigabyte ise 9, bence 1000 tl farka değer. Soğutucu da Bitfenix E2 yeni sanırım ama hava basıncı ve cfm olarak daha iyi zaten 9600x de olsa 7500f de olsa çok rahat soğutur, fazla ısınmıyorlar, kalite olarak aynılardır diye düşünüyorum.
@alibabapro3131

Hocam kasa 750W yetmez diyorlar ne yapmalıyım başka kasa seçebilir misiniz yoksa yeter mi bilemedim size de sormak istiyorum.

Evet UV yapabilirsiniz ama OC kartınıza bağlı. Yani UV + OC, silikon piyangosu dediğimiz olaya bakıyor. Mesela benim kartım ortalama çıktı. Her ne kadar testlerde/çoğu oyunda -95mv sıkıntısız kullansam dahi bazı oyunlarda sıkıntı çıkarttı ve hangi oyunda sıkıntı çıkartacağını bilemiyorsunuz.

Bu linkteki hiçbir PSU'ya güvenmem bu yüzden düz haliyle alıp en kısa sürede değişebilirsiniz eğer bu sistemi alacaksanız.
faz sayısı 11 diye biliyorum
Hayır faz sayısı 11 değil 6+2+1 yani 9 ediyor. Evet önerdiğiniz gibi 1000 tl farka kesinlikle değer. Ek olarak Gigabyte s2h modeli sıkıntılı bir anakart bu yüzden uzak durulması gerekiyor.

@alibabapro3131 @berke.yldrm1
Bu hazır sistemdeki en güvenilir psuya sahip kasa bu, bitfenixin daha iyi model psuları da var aslında biraz markaya güvendim. 4000 tl fazla verip dandik marka psu alma özelleştirme seçeneklerinde güzel şeyler yok, onun yerine kendin ayrı olarak alırsan bi kaç model öneririm.

Undervolt yapılabilir engel yok tabiki, ama dediğim gibi daha iyi seçenek olamdığı için bu kasayı seçtim, ileri de değiştirebilirsin

Peki o BitFenix ceto alsam sıkıntı olur mu ileride başka PSU alsam. Ama uzun süre değiştiremeyebilirim.

Bu linkteki hiçbir PSU'ya güvenmem bu yüzden düz haliyle alıp en kısa sürede değişebilirsiniz eğer bu sistemi alacaksanız.
Bulabildiğimiz en sağlam hazır/oem bu ama seçeneklerimiz kısıtlı, cumaya kadar ben bakmaya devam edeceğim zaten, itopya da 850w psulu modeller vardı onlara biraz daha bakacağım.
Hayır faz sayısı 11 değil 6+2+1 yani 9 ediyor.
Doğrudur hocam, Asus anakartların faz sayıları kendi sitesinde dahi belirtilmiyor o yüzden bilgim kısıtlı o konuda biraz

Peki o BitFenix ceto alsam sıkıntı olur mu ileride başka PSU alsam. Ama uzun süre değiştiremeyebilirim.
Uzun süreden kastınız nedir ? PSU'lar bir süre sonra güç kaybetmeye başlıyor. Hem kalitesiz hem de 750w gibi sınırda olan bir PSU sıkıntı çıkarması olası. Bu durumda değiştiremeyecekseniz 850w seçin ya da İncehesap'ı arayıp görüşün.

Ve en az 850W 80+ Bronze almalısın. Çünkü spikelar var. Uzun süreli tam güç dengesinin iyi olması lazım o yüzden en az Bronze al.

Bulabildiğimiz en sağlam hazır/oem bu ama seçeneklerimiz kısıtlı, cumaya kadar ben bakmaya devam edeceğim zaten, itopya da 850w psulu modeller vardı onlara biraz daha bakacağım.
İtopyada FSP kasalar var onlar çok daha güvenilir bu markalara nazaran. Bütçe dahilinde o seçeneklere yönelmek daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…