9070 XT sistem açılmıyor

ColakPiyanist

Hectopat
RAM
Corsair Vengeance 8gb ram 2 adet
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 EVO plus 2 tb
Ekran kartı
Asus TUF RX 9070 XT
Anakart
Asus tuf b450m plus gaming
İşlemci
Amd ryzen 5 3600
Merhaba sorunumun kaynağını bulamadığım için birçok şey yazacağım kusura bakmayın.
Öncelikle şu anda ki durum;
Bilgisayar açılıyor BIOS ekranına giriş yapabiliyorum sadece. BIOS'u kapatınca bilgisayarın monitörle bağlantısı kopuyor gibi, monitör kendini Power safe moduna alıyor. Bilgisayar çalışmaya devam ediyor ama görüntü yok (ekran kartını değiştirdim denedim yine olmadı, monitörü de değiştirdim yine yok)
Şimdi sebep olabilecek şeyleri yazıyorum;
BIOS modunda UEFI kurulu olduğu boot yok olmuş neden ve nasıl bilmiyorum gitmiş. SSD'yi okuyor ama (bu da ayrıca bir sorun niye kendi kendini siler ki?).
Yeni ekran kartı ve Power aldım diğer parçalara göre daha yeni sistemler ama araştırmalarım sonucu bunların eski parçalar ile uyumlu çalışabiliyor olması lazım (sadece kendi gücünü eski işlemciyle sınırlandırarak çalışmak gibi).
Kasayı açıp ekran kartını çıkar tak yapınca fark ettim. Sahibi olduğum XPG Battlecruiser bkcw kasaya ASUS TUF RX 9070 XT ekran kartı sığıyor ama anakarta tam oturmuyor gibi küçük tık eden yeri oturuyor ama diğer taraflarda küçük bir girmeyen bölge oluyor (bundan dolayı açılmamış olabilir diye eski ekran kartımı yani Sapphire RX 5700 XT Pulse'yi taktım yine açılmadı).
2 adet RAM'im var 1 tanesini çıkarıp denedim olmadı yer değiştirdim olmadı.

Sorunun kaynağını ve çözümünü arıyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba sorunumun kaynağını bulamadığım için birçok şey yazacağım kusura bakmayın.
Öncelikle şu anda ki durum;
Bilgisayar açılıyor BIOS ekranına giriş yapabiliyorum sadece. BIOS'u kapatınca bilgisayarın monitörle bağlantısı kopuyor gibi, monitör kendini Power safe moduna alıyor. Bilgisayar çalışmaya devam ediyor ama görüntü yok (ekran kartını değiştirdim denedim yine olmadı, monitörü de değiştirdim yine yok)
Şimdi sebep olabilecek şeyleri yazıyorum;
BIOS modunda UEFI kurulu olduğu boot yok olmuş neden ve nasıl bilmiyorum gitmiş. SSD'yi okuyor ama (bu da ayrıca bir sorun niye kendi kendini siler ki?).
Yeni ekran kartı ve Power aldım diğer parçalara göre daha yeni sistemler ama araştırmalarım sonucu bunların eski parçalar ile uyumlu çalışabiliyor olması lazım (sadece kendi gücünü eski işlemciyle sınırlandırarak çalışmak gibi).
Kasayı açıp ekran kartını çıkar tak yapınca fark ettim. Sahibi olduğum XPG Battlecruiser bkcw kasaya ASUS TUF RX 9070 XT ekran kartı sığıyor ama anakarta tam oturmuyor gibi küçük tık eden yeri oturuyor ama diğer taraflarda küçük bir girmeyen bölge oluyor (bundan dolayı açılmamış olabilir diye eski ekran kartımı yani Sapphire RX 5700 XT Pulse'yi taktım yine açılmadı).
2 adet RAM'im var 1 tanesini çıkarıp denedim olmadı yer değiştirdim olmadı.

Sorunun kaynağını ve çözümünü arıyorum, şimdiden teşekkür ederim.
İşlemciyi farklı anakartta dene çözüm belli olur.

Bilgisayar çalışmaya devam ediyorsa sistemi açılırken birkaç defa power düğmesinden kapatıp güvenli modda açılmaya zorlayın. Ekran kartı sürücüsünü kaldırın.
Yapmaya çalıştım bunu hatta bilgisayarı direkt sıfırlamaya çalıştım ama benden kurtarma kodu istedi. Kodum var ama girmeye çalıştığımda klavye çalışmıyor sadece rakamlar ve ğ tuşu. Gariplikler silsilesi

Yeni işlemci aldım aslında ama şu problemler yüzünden sisteme takmak istemiyorum anakartı aldıktan sonra takarım ancak.

Evet çözümü bulamadım ben de temiz kurulum ile işi çözerim sandım ve format attım. Sonuç:
Windows kuruldu galiba ama görüntü yine gitti. Sanırım donanımsal bir arıza.

Şu anki anakartım asus tuf b450m plus gaming ve yeni gelen işlemci amd ryzen 7 9800x3d. Taksam sıkıntı olur mu veya sistem çalışır mı? Çünkü problemim büyük ihtimal ile işlemcide

Son düzenleme:
Yapmaya çalıştım bunu hatta bilgisayarı direkt sıfırlamaya çalıştım ama benden kurtarma kodu istedi. Kodum var ama girmeye çalıştığımda klavye çalışmıyor sadece rakamlar ve ğ tuşu. Gariplikler silsilesi.

Yeni işlemci aldım aslında ama şu problemler yüzünden sisteme takmak istemiyorum anakartı aldıktan sonra takarım ancak.

Evet çözümü bulamadım ben de temiz kurulum ile işi çözerim sandım ve format attım. Sonuç:
Windows kuruldu galiba ama görüntü yine gitti. Sanırım donanımsal bir arıza.

Şu anki anakartım ASUS TUF B450M Plus Gaming ve yeni gelen işlemci AMD Ryzen 7 9800x3D. Taksam sıkıntı olur mu veya sistem çalışır mı? Çünkü problemim büyük ihtimal ile işlemcide.

Dostum sorun bariz ya işlemci de ya da anakartta.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00