Arkadaşlar selam biliyorsunuz 9070XT mağazalarda satışa çıktı ve size iki sorum var. İlk olarak AMD kartları çok bilmediğim için bir Vatan Bilgisayar çalışanı bana sadece Sapphire marka önerdi ve stok bulamadım Nitro+ modelinde. Fiyatı 35k civarı. NVIDIA'dan iyi kart yaptigini bildiğim model ve markalardan alsam sorun olur mu? Gigabyte Aorus modeli 2-3 bin daha ucuz mesela. Veya ASUS TUF 4 bin lira daha ucuz.
İkinci sorum ise PC'yi 3-4 aylık süreçte bitireceğim. O yüzden her şeyden önce ilk ekran kartı mı alayım sizce fiyatlarında yaza kadar nasıl bir değişim olur yeni çıktığı için emin olamadim. 9800x3D mi artar veya azalır yoksa kart mı?
O yüzden her şeyden önce ilk ekran kartı mı alayım sizce fiyatlarında yaza kadar nasıl bir değişim olur?
Arkadaşlar selam biliyorsunuz 9070XT mağazalarda satışa çıktı ve size iki sorum var. İlk olarak AMD kartları çok bilmediğim için bir Vatan Bilgisayar çalışanı bana sadece Sapphire marka önerdi ve stok bulamadım Nitro+ modelinde. Fiyatı 35k civarı. NVIDIA'dan iyi kart yaptigini bildiğim model ve markalardan alsam sorun olur mu? Gigabyte Aorus modeli 2-3 bin daha ucuz mesela. Veya ASUS TUF 4 bin lira daha ucuz.
İkinci sorum ise PC'yi 3-4 aylık süreçte bitireceğim. O yüzden her şeyden önce ilk ekran kartı mı alayım sizce fiyatlarında yaza kadar nasıl bir değişim olur yeni çıktığı için emin olamadim. 9800x3D mi artar veya azalır yoksa kart mı?
Hocam izledim normalde nvidia taraftarı olan ben kartı çok beğendim açıkçası. Kesin olarak alma kararı da aldım sadece model konusunda kararsızım. Fiyat önemsiz hangisi en iyisi bilmek istiyorum zaten çok farklar yok aralarında.Üstüne basarak almanı öneririm çok karşıma çıktı 9070XT RTX5070 ile karşılaştırmalarda 5 10FPS fark var ve fiyat farkıda çok var 9070XT daha iyi bu işi bilen birisine sorarsa karşılaştırma sonucu her türlü 9070XT önerir fakat AMD tercih etmeyen biri ise kesin bir şey diyemem. İnternette grafik testleri karşılaştırmaları vesaire izlemeni öneririm.
Ekleme yapıyorum: 3-4 aya bitireceksen ekran kartını ilk al çünkü fiyatta ve stokta sıkıntı yaşabilirsin ben bilgisayarımı 9 ayda topladım bana 60k ya pattladı tek seferde 60k ya benimkinden sağlam bir şey toplanabilirdi.
Aorus dan daha iyi olduğu için mi diyorsunuz yoksa fiyattan dolayı mı hocam?ASUS TUF al ve sakın bekleme bu ülkede hiçbişeyin fiyatı düşmez. Satıcılar uçuracak fiyatları.
Hocam izledim normalde NVIDIA taraftarı olan ben kartı çok beğendim açıkçası. Kesin olarak alma kararı da aldım sadece model konusunda kararsızım. Fiyat önemsiz hangisi en iyisi bilmek istiyorum zaten çok farklar yok aralarında.
Yok haklısınız ama yanlış anaşılma olmuş. 9070xt alacağım 5070 düşünmüyorum zaten. Ama hangi 9070xt yi alacağım konusunda kararsızım. Asus, Aorus, Sapphire vb... O modeller arasındaki fiyat farkı 2-3 bin olduğundan çok sorun olmaz almışken iyisini alalım anlamında dedim.Fiyat önemsiz olabilir fakat F/P olarak 9070XT daha iyi cebine para Kali bu parayla başka bir parçayı gelişttirebilirsin veya başka bir şeye harcayabilirsin sırf daha pahalı diye en iyi ollmuyor sonuçta bbu ekonomide dikkat etmek lazım 2 monitör alacaksan elinde kallan parayla bellki 3 4 monitör yaparsın onu.
Hocam izledim normalde NVIDIA taraftarı olan ben kartı çok beğendim açıkçası. Kesin olarak alma kararı da aldım sadece model konusunda kararsızım. Fiyat önemsiz hangisi en iyisi bilmek istiyorum zaten çok farklar yok aralarında.
Aorus'dan daha iyi olduğu için mi diyorsunuz yoksa fiyattan dolayı mı hocam?
Yok haklısınız ama yanlış anaşılma olmuş. 9070XT alacağım 5070 düşünmüyorum zaten. Ama hangi 9070XT'yi alacağım konusunda kararsızım. ASUS, Aorus, Sapphire vb... O modeller arasındaki fiyat farkı 2-3 bin olduğundan çok sorun olmaz almışken iyisini alalım anlamında dedim.
Aorus MSI vesaire onlara da biraz dikkat et 9070XT yazması özellik vesaire değiştirmez ama mall kalitessi markadan markaya değişir birizi dandik şekilde 9070XT satar diğeri kaliteli. PSU alacağını düşün 500TL'ye 650W mi almak daha mantıklı yoksa 3000TL'ye 650W almak mı? İnsan hemen 500TL daha iyi diye düşünür fakat dandik bir şeyse o bilgisayar yakında PSU suz kalır ya da sen bilgisayarsız kalırsın.
ASUS veya MSI bak ama ASUS daha iyi olur ASUS al.
Evet ben de hiç rastlamadım. Peki Sapphire mi Asus mu sizce?MSI AMD'den çekildi diye biliyorum yeni kart üretmiyorlar artık.