damper112
Centipat
Daha fazla
Arkadaşlar yardım edin çıldırmak üzereyim yaklaşık bir 3 ay önce bir sistem topladım 9070X de ekran kartı var 2K 180 herzi de monitörüm var oyunlarda daha çok arkadaki alanlar ve özellikle ağaç elektrik teli çimen gibi dokular piksel piksel ve gerçekten oynamayacak bir şekilde. Görüntüleri de ekledim daha çok belli oluyor oralarda ayrıca City Skyline oyununda da gölgelemelerde de sıkıntı var şimdi denediğim çözümleri yazıyorum bu çözüm önerilerinden farklı bir çözüm önerin.
Öncelikle bütün denediğim oyunlarda FSR kapalı bütün ayarlar ultrada 2K'da tam ekranda 180 Hz ve AMD uygulamasındaki bütün ayarlarda kapalı.
Herhangi bir ayar açık değil.
Ekran kartının driverlarını silip yeniden yükledim güvenli modda.
AMD uygulamasından shader chace sildim.
Monitörün ayarlarını kontrol ettim, değiştirdim yine bir şey fark etmedi.
Sorun SSD'de mi acaba diye SSD'ye test yaptım onda da bir sıkıntı çıkmadı.
Oyunlardaki doku yükleme mesafeleri vesaire en üst seviyede.
Not olarak bir şey eklemek istiyorum oyunlardaki render çözünürlüğünü %100'den %200'e çektiğimde sorun bir tık sorun çözülmüş gibi gözüküyor. Ama yani tabii ki de bu bir çözüm değil %200'e çekince gerçek 2K gibi oluyor normalde sanki 720p gibi gözüküyor oyun ve bu da oyunu oynanmayacak bir hale getiriyor gerçekten yani bıktım artık. Bu arada oyunlarda ana ekranlardaki bazı iconlar da piksel piksel.
Denediğim oyunlar:
Forza.
Elden Ring.
Indiana Jones.
FIFA.
Stalker2.
Atomfall.
Cities Skylines 2
Öncelikle bütün denediğim oyunlarda FSR kapalı bütün ayarlar ultrada 2K'da tam ekranda 180 Hz ve AMD uygulamasındaki bütün ayarlarda kapalı.
Herhangi bir ayar açık değil.
Ekran kartının driverlarını silip yeniden yükledim güvenli modda.
AMD uygulamasından shader chace sildim.
Monitörün ayarlarını kontrol ettim, değiştirdim yine bir şey fark etmedi.
Sorun SSD'de mi acaba diye SSD'ye test yaptım onda da bir sıkıntı çıkmadı.
Oyunlardaki doku yükleme mesafeleri vesaire en üst seviyede.
Not olarak bir şey eklemek istiyorum oyunlardaki render çözünürlüğünü %100'den %200'e çektiğimde sorun bir tık sorun çözülmüş gibi gözüküyor. Ama yani tabii ki de bu bir çözüm değil %200'e çekince gerçek 2K gibi oluyor normalde sanki 720p gibi gözüküyor oyun ve bu da oyunu oynanmayacak bir hale getiriyor gerçekten yani bıktım artık. Bu arada oyunlarda ana ekranlardaki bazı iconlar da piksel piksel.
Denediğim oyunlar:
Forza.
Elden Ring.
Indiana Jones.
FIFA.
Stalker2.
Atomfall.
Cities Skylines 2