9070XT dokular pikselleşiyor

damper112

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar yardım edin çıldırmak üzereyim yaklaşık bir 3 ay önce bir sistem topladım 9070X de ekran kartı var 2K 180 herzi de monitörüm var oyunlarda daha çok arkadaki alanlar ve özellikle ağaç elektrik teli çimen gibi dokular piksel piksel ve gerçekten oynamayacak bir şekilde. Görüntüleri de ekledim daha çok belli oluyor oralarda ayrıca City Skyline oyununda da gölgelemelerde de sıkıntı var şimdi denediğim çözümleri yazıyorum bu çözüm önerilerinden farklı bir çözüm önerin.

Öncelikle bütün denediğim oyunlarda FSR kapalı bütün ayarlar ultrada 2K'da tam ekranda 180 Hz ve AMD uygulamasındaki bütün ayarlarda kapalı.
Herhangi bir ayar açık değil.
Ekran kartının driverlarını silip yeniden yükledim güvenli modda.
AMD uygulamasından shader chace sildim.
Monitörün ayarlarını kontrol ettim, değiştirdim yine bir şey fark etmedi.
Sorun SSD'de mi acaba diye SSD'ye test yaptım onda da bir sıkıntı çıkmadı.
Oyunlardaki doku yükleme mesafeleri vesaire en üst seviyede.

Not olarak bir şey eklemek istiyorum oyunlardaki render çözünürlüğünü %100'den %200'e çektiğimde sorun bir tık sorun çözülmüş gibi gözüküyor. Ama yani tabii ki de bu bir çözüm değil %200'e çekince gerçek 2K gibi oluyor normalde sanki 720p gibi gözüküyor oyun ve bu da oyunu oynanmayacak bir hale getiriyor gerçekten yani bıktım artık. Bu arada oyunlarda ana ekranlardaki bazı iconlar da piksel piksel.

Denediğim oyunlar:
Forza.
Elden Ring.
Indiana Jones.
FIFA.
Stalker2.
Atomfall.
Cities Skylines 2

Dosya Ekleri

• IMG20250716160350.jpg
    IMG20250716160350.jpg
    329 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG20250716143445.jpg
    IMG20250716143445.jpg
    231,8 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG20250629162229.jpg
    IMG20250629162229.jpg
    126,9 KB · Görüntüleme: 36
Arkadaşlar yardım edin çıldırmak üzereyim yaklaşık bir 3 ay önce bir sistem topladım 9070X de ekran kartı var 2K 180 herzi de monitörüm var oyunlarda daha çok arkadaki alanlar ve özellikle ağaç elektrik teli çimen gibi dokular piksel piksel ve gerçekten oynamayacak bir şekilde. Görüntüleri de ekledim daha çok belli oluyor oralarda ayrıca City Skyline oyununda da gölgelemelerde de sıkıntı var şimdi denediğim çözümleri yazıyorum bu çözüm önerilerinden farklı bir çözüm önerin.

Öncelikle bütün denediğim oyunlarda FSR kapalı bütün ayarlar ultrada 2K'da tam ekranda 180 Hz ve AMD uygulamasındaki bütün ayarlarda kapalı.
Herhangi bir ayar açık değil.
Ekran kartının driverlarını silip yeniden yükledim güvenli modda.
AMD uygulamasından shader chace sildim.
Monitörün ayarlarını kontrol ettim, değiştirdim yine bir şey fark etmedi.
Sorun SSD'de mi acaba diye SSD'ye test yaptım onda da bir sıkıntı çıkmadı.
Oyunlardaki doku yükleme mesafeleri vesaire en üst seviyede.

Not olarak bir şey eklemek istiyorum oyunlardaki render çözünürlüğünü %100'den %200'e çektiğimde sorun bir tık sorun çözülmüş gibi gözüküyor. Ama yani tabii ki de bu bir çözüm değil %200'e çekince gerçek 2K gibi oluyor normalde sanki 720p gibi gözüküyor oyun ve bu da oyunu oynanmayacak bir hale getiriyor gerçekten yani bıktım artık. Bu arada oyunlarda ana ekranlardaki bazı iconlar da piksel piksel.

Denediğim oyunlar:
Forza.
Elden Ring.
Indiana Jones.
FIFA.
Stalker2.
Atomfall.
Cities Skylines 2

Sürücü güncel mi kontrol et. Oyun içi render ölçeği ve doku filtrelemeyi ayarla. Farklı monitör veya çözünürlük dene. AMD ayarlarında doku kalitesini yükselt. Sorun sürerse donanım testi yap+ekran kartı sürücüsünü display driver uninstaller (DDU) ile kaldırıp geri kur bakalım düzelicek mi?

Sürücü güncel mi kontrol et. Oyun içi render ölçeği ve doku filtrelemeyi ayarla. Farklı monitör veya çözünürlük dene. AMD ayarlarında doku kalitesini yükselt. Sorun sürerse donanım testi yap+ekran kartı sürücüsünü display driver uninstaller (DDU) ile kaldırıp geri kur bakalım düzelecek mi?

Yazdıgım gibi sürücüleri güvenli modda DDU ile sildim yeniden kurdum iki kere. Sürücüler en son sürücü (başka sürücü de denedim). Farklı monitöre erişimim yok şu an ancak oyunlarda karakterler falan olması gerektiği gibi gözüküyor o yüzden bence monitorden değil. Doku filtreleme ve render ölçeğini ayarladım sadece render ölçeğini yüzde 200 yapınca biraz düzelme oldu gibi oldu yazdıgım gibi. 1080p de deneyince görüntü bu sefer de 360p gibi oluyor daha da çok kötüleşiyor. Test olarak FurMark, CrystalDiskMark ve Cinebench yaptım bir sorun yok. Aslında böyle sorunlar yazılımla alakalı olur ama çözemedim ve gerçekten insanın gözüne aşırı çarpan ve oyunu oynattırmayacak kadar kötü gozukuyor arka planlar.

Yazdıgım gibi sürücüleri güvenli modda DDU ile sildim yeniden kurdum iki kere. Sürücüler en son sürücü (başka sürücü de denedim). Farklı monitöre erişimim yok şu an ancak oyunlarda karakterler falan olması gerektiği gibi gözüküyor o yüzden bence monitorden değil. Doku filtreleme ve render ölçeğini ayarladım sadece render ölçeğini yüzde 200 yapınca biraz düzelme oldu gibi oldu yazdıgım gibi. 1080p de deneyince görüntü bu sefer de 360p gibi oluyor daha da çok kötüleşiyor. Test olarak FurMark, CrystalDiskMark ve Cinebench yaptım bir sorun yok. Aslında böyle sorunlar yazılımla alakalı olur ama çözemedim ve gerçekten insanın gözüne aşırı çarpan ve oyunu oynattırmayacak kadar kötü gozukuyor arka planlar.
Sürücü hangi modu kullanıyor? HYPR-RX seçince otomatik olarak FSR uyguluyor oyunlara. Telefonla değilde ekran görüntüsü alıp baktın mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı