9070XT - R7 9700X sistemde WattMan hatası

Kaan Yuvanç

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
XPG Lancer (2×16) 6000mhz Cl30
SSD veya HDD modeli
Kingston KC3000 2tb
Ekran kartı
Sapphire RX 9070XT Nitro Plus
Anakart
Msi x670e Gaming Plus Wifi
İşlemci
Ryzen 7 9700x
Herkese iyi sosyaller.
mart ayının sonunda teker teker toplayıp kurmuş olduğum sistem Cyberpunk oyununda (CS, Valorant, Detroit oyunlarında hiç yaşamadım) yaklaşık 1 saat (bazen 15 dakika) oynadıktan sonra çöküyordu ve "AMD yazilim, sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldigini tespit etti."
Uyarısı alıyordum DDU ile 25.3.1 sürümlü driver silip 25.4.1 (isteğe bağlı) yeni sürümü indirdim ve 3-3.5 saatlik oyun oynadım çökme yaşamadım.
God of War başladım dün gece ve 5 dakika da bir oyun çöküyor ve aynı hata oluşuyor. RDR de denedim onda da 5 dakikada çöktü oyun. Eski sürüm driver indirdim fakat yine aynı. Oyuna başlamadan bir gün önce bilgisayar çalışırken elektrik kesintisi yaşandı ondan kaynaklı olabilir mi acaba diye bir düşünce var.
Bazı videolarda tam detayli olmasa da undervolt yapmayı denedim ama yine çöküyor ve ayarlar sıfırlanıyor. OCCT testinde Power kısmında nadiren aşağıya eklediğim erroru veriyor mesela ilk yaptığım testte 20. saniyede error vermeye başlarken ardından 1 saatlik test yaptığımda error vermeden bitebiliyor. Ek olarak AMD'nin desteklediği RAM listesinde almış olduğum RAM yok ondanda şüpheleniyorum.
Format attım yine düzelmedi.
Windows 11 idi formattan sonra 11 Pro yükledim.
Yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten.
Çünkü çalışıp zorla topladığım sistemde böyle sorun yaşayınca çok canımı sıkıyor.

Denetim masasını aç, güç planları kısmına gir, solda ki menüden "güç düğmesinin ne yapacağına seç" seçeneğinr tıkla, açılan ekranda "kullanılmayan ayarları değiştir" seçeneğine tıkla sonra oradan hızlı başlatma ın tikini kaldır ve kaydet. Sonra powershell'i yönetici olarak çalıştır ve şu komutu yaz ve enter la "powercfg - h off". Tam emin olmak için birde bios'a gir oradan da hızlı başlatmayı kapat, bios ingilizce ise ismi "fast startup".

Bunları a'dan z'ye yap sonra driverları ddu ile kaldır tekrar yükle, sonucu yazarsın.

Denetim masasından hızlı başlatmayı kapatmıştım öbürlerini eve gidince deneyip yazacağım teşekkür ederim yorumun için.

Denetim masasından hızlı başlatmayı kapatmıştım öbürlerini eve gidince deneyip yazacağım teşekkür ederim yorumun için.
Ben 2 yıl önce ilk sistemimde herşeyi iade etme duruma gelmiştim aynı hata yüzünden, redditte buldum bu çözümü ve gerçekten işe yaramıştı. Hatta dün bu forumdan başka birisine bunu yazdım ve onda da işe yaradı.

Bildiğim kadarıyla WattMan hatası sadece GPU kaynaklı olmuyor, adrenalin sistemde en ufak bir sorunda WattMan hatası olarak bildiyor.

Hiçbirinde problem yoktur, sen benim yazdıklarımı aynen yap. Aynı çözümle aynı hatayı 5 farklı kişide çözdüm, ben dahil 6.
İnşallah düzelir reis tekrar teşekkür ederim. Garantiyle servisle uğraşmak istemiyorum

Güncelleme olarak yazıyorum, @/@Deno0101 denetim masasında hızlı başlatma seçeneği yoktu ama cmd den kodu yazdım ve kontrol ettim disabled diye yaziyordu. Msi anakartta fast startup veya fast boot seçeneğini göremedim ama YouTube den baktığım bir videoda "Memory Context Restore" seçeneğini kapatıyordu ben de kapattım fakat çökme sorunu geçmedi. Daha sonra AMD yazılımından ekran kartı frekansını 200 düşürdüm yaklasik 1.5 saat oynadım çökmeden.

Son düzenleme:
Kaan hocam aynı sistemi ben de topladım, sorunun çözüldü mü? BlueStacks emulatorde hatayı alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…