9070XT vs 5070 Ti

paramana

Hectopat
Merhaba, sistem için parçalar almıştım 2-3 ay önce, ekran kartı hariç bütün sistemi dizdim sadece ekran kartı kaldı.

Bütçem 40k civarı, ancak mantıklı alışveriş yapmak istiyorum.

Baktığımda 9070XT 33K bandına kadar inmiş, 5070 Ti ise gördüğüm kadarıyla en düşük 40k civarına iniyor dönem dönem. Sizce aradaki 7-8 bin TL farkı verip 5070 Ti almaya değer mi? Sistemi %80-90 civarında oyun için kullanacağım. Şu anlık 1080p kullanıyorum 2K'ya geçme durumum var.

Sizce 5070 Ti fiyatları düşer mi? Çünkü 37-38 bandına düşerse 5070 Ti daha mantıklı oluyor o zaman.

Çok acelem yok, 1 2 ay daha bekleyebilirim almak için.

Öneriniz nedir?

Kurduğum sistem;
AMD Ryzen 7 9800x3D,
ASUS TUF Gaming X670E-Plus Wi-Fi,
Corsair Vengeance 2x16 6000 MHz CL30,
Crucial T705 1TB SSD,
Corsair iCUE 4000D RGB airflow ve RM850e PSU.

NVIDIA zorunlu değilse 9070XT üstüne 5070 Ti için o kadar para vermeyi gereksiz buluyorum. O para ile ya PC'ye daha iyi parçalar ya da kullanım deneyimini inanılmaz arttıracak kaliteli PC ekipmanları alınabilir.

5070Ti demek;

• Daha iyi Ray Tracing performansı
  • DLSS 4
  • Multi Frame Generation (MFG)
  • Genel olarak bir tık daha iyi saf güç
  • Çok çok çok daha iyi edit, render performansı
  • Oturmuş Nvidia teknolojileri
  • İkinci el satışı kolaylığı

Ben olsam 5070Ti alırdım. Tercih sizin.

Render performansı ve edit gibi şeylerle uğraşmıyorum.

Geri kalan özellikler konusunda Nvidia kadar olmasa da ona çok yakın olacak şekilde Amd'de sahip sanırım artık. Bu fark aradaki 8 bin tl'lik fiyat farkına değer mi ?

NVIDIA zorunlu değilse 9070XT üstüne 5070 Ti için o kadar para vermeyi gereksiz buluyorum. O para ile ya PC'ye daha iyi parçalar ya da kullanım deneyimini inanılmaz arttıracak kaliteli PC ekipmanları alınabilir.
Sistem parçalarımı tamamen topladım(klavye mouse, ekran dahil), sadece ekran kartı almam gerekiyor. Benim arada kaldığım nokta sadece oyun için 8 bin tl fark verip 5070ti almaya değer mi ?

O fiyat farkına değmez. Hangisi ucuzsa o alınmalı bence. Render yapsaydınız veya fiyatlar aynı olsaydı satması kolay olsun diye vs. NVIDIA derdim ama oyun için gereksiz bir fark.

2. Elde AMD kartlar daha çok gidiyor. Günümüzde RX500 serisi kartların bile satışını duyarsın ama kimse gidip GTX 1650 veya 1660 almaya kalkmıyor. AMD kartlar 2. elde daha iyi gidiyor çünkü genellikle 2. el kart arayanlar daha çok fiyat kırmak için istiyorlar. DLSS kalite olarak 9000 Serisine baktığında zaten artık fark edilemez düzeye geldi Performans modu hariç aradaki farkı hissedemezsin ki Performans modunda kim kullanır orası muamma. Render için iyi ama arkadaş renderda kullanmıyor. Oturmuş NVIDIA Teknolojilerinin daha iyisi ekstra uygulamalar ve pluginler ile çok rahat yapılabiliyor. Kullanıma göre değişir ama sadece oyun oynayacak biri için 9070XT daha mantıklı. MFG zaten hali hazırda minimum 45-50FPS alıyorsan işine yarayacak bir teknoloji. 30FPS'de MFG açarsan emin ol pişman olursun. 9070XT öldüğü vakit 5070Tİ'da ölmüş olacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Değmez. 9070XT alın. Gamepad yoksa gamepad alabilirsiniz. Ekstra isterseniz VR gözlüğü veya 2. el G29 bakılabilir. Çok istiyorsan cidden paranı harcayabileceğin tonla yer var açıkçası.

Dostum vidoda 35.700TL diyor. Şu an 33.200TL'ye Gigabyte var en ucuz Gainward bile 41K yani şu an evet eski fark olmasa da hala 8000TL fark var ki ben gidip Gainward'ın önceki nesil soğutma performansını beğenmediğim için Gainward almam. Galax 42'K onu aldığında zaten aradaki fark 9000TL oluyor zaten.

Şu an evet eski fark yok ama 2 kartın da en ucuz alınabilir fiyatlarına bakınca. Dediğim gibi Gainward olanı saymıyorum. Saysam bile 8000TL saymazsam da 9000TL fark var yani gene az bir fark değil.

8k fark az değil ama bence verilebilir bir fark. Tabii tercih meselesi. Bütçem yetiyorsa düşünmeden 5070Ti alırım. Tercih kullanıcının.

Ben de aynı ikilem de kaldım. Dün akşam hb de indirim vardı Nitro olan modeli 38k 9x taksit ile aldım. 5070ti olsaydı indirim de onu da tercih edebilirdim ama bu hb için geçerli. Bir de sadece 2k 240hz oyun oynayacağım için diğer render gibi işlerle işim olmayacak uzun yıllar beni götüreceğini umut ediyorum. Bu yüzden bu modeli tercih ettim şimdi tek sıkıntı hangi işlemciyi alacam karar veremedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…