90W destekleyen anakarta 125W işlemci takılır mı?

enacrxx

Decapat
Elimde FX-8350 işlemci var, 2. el MSI 760GM-P21 aldım şu an kargoda anakart. Öyle pek anlamıyorum özelliklerden, şimdi aklıma takıldı. Anakart Max 90W destekler yazıyor işlemcim ise 125W. Kullanırsam ciddi sıkıntı olur mu ya da işlemciyi 90W yapabiliyor muyum? Yapabiliyorsam nasıl yapacağımı anlatır mısınız?

Kullanabileceğin işlemcilerin listesi burada.

Hocam sanırım destekliyor. 7641vH6 kodlu BIOS sürümü ile 125 watt desteği gelmiş sanırım bazı kaynaklarda öyle gözüküyor. Fakat bu anakartta soğutma sorunu varmış 95 watt üstü yanma ihtimali yüksek.

Maalesef işlemciyi görse bile çarpan düşürüyor. Anakartın faz yapısı uygun değil 125w için.

Yanabilir diye dşünüyorum. Sonuçta, soğutma kapasitesi ve devre / yonga kalite ve kapasitesi ona göre hesaplanarak üretiliyor. %30 daha fazla yük, büyük risk.

Kart bunu engellemek için çarpan düşürecektir.

biostan
Maalesef işlemciyi görse bile çarpan düşürüyor. Anakartın faz yapısı uygun değil 125w için.
biostan işlemciyi 95w yapabilir miyim
cpu voltajını 1.250 V falan yapsam? zaten cok oyun falan oynayan biri degilim performans dususu onemli olmaz yine yanma olasiligi olur mu boyle yaparsam

Anakart üzerindeki MOSFET'ler için yapıştırma şeklinde olan MOSFET soğutuculardan alın. En azından bir miktar olsun MOSFET'leri serinletebilirseniz daha stabil kalmalarına yardımcı olabilirsiniz.
Güç seceneklerinden maksimum işlemci gücünü %100'den daha aşağı bir seviyeye çekebilirsiniz, böylece işlemci asla tam kapasite çalışmaz, bu da tüketimi azaltır. Elimizde MOSFET'leri sorunlu bir Acer laptoo vardı, Turbo frekanslara çıktığında kapanıyordu. İşlemci gücünü %99'a indirdik, 500MHz'lik Turbo frekans kayboldu ancak aşırı tüketimi MOSFET'leri kaldıramaması kaynaklı kapanmalar ortadan kalktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…