9100F 1050Ti sistemde görüntü gelmiyor

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ3-12100F
Kingston hyperx fury black 16GB - 8GB (24GB)
MSI GAMING GTX 1050Ti 4GB
120 GB WD SSD
1 TB Toshiba HDD
Meslek
Otomotiv teknikeri
RAM
Kingston Hyperz Fury Black 2x8
SSD veya HDD modeli
WD Ssd, toshiba HDD
Ekran kartı
MSI GTX GAMING 1050Ti 4GB
Anakart
MSI H310M PRO-VE PLUS
İşlemci
i3 9100F
Arkadaşlar merhaba, oyun oynarken bir anda elektrikler gitti ve 1 dakika sonra falan geri geldi. Bilgisayarı tekrar çalıştırdım ancak Windows ekranında sürekli donuyor ve yeniden başlıyordu. Sonra görüntü gelmemeye başladı, bende RAM'leri çıkaracakken anakartta CPU ve DRAM ışıkları sırayla yanıp sönüyordu. RAM'lerin yerini değiştim, çıkarıp taktım, tek tek slotları her iki RAM'le de denedim ancak sonuç yine aynı (videoyu aşağıya bırakacağım)
A RAM'ini 1. slota, b RAM'ini 2. slota takınca bilgisayar çalışıyor ancak görüntü vermiyor. A RAM'ini 2. slota, b RAM'ini 1. slota takınca bilgisayar düğmesine bastığımda çalışacakken sürekli kendini resetliyor. (videoyu aşağıya bırakacağım.)
Sorun nerede? Çözümü bilen yardım edebilir mi?
Windows SSD'ye kurulu.
CPU ve DRAM ışığı ilgili video.
Pc resetleme ilgili video.

Kimse yardımcı olmadı ama sorunun neden kaynaklandığını öğrendim.
1. CPU'ya güç veren 8 pinli güç kablosuna güç gelmiyor, eski PSU'yu PC'ye bağlayıp test ettim.
2. RAM'lerden bir tanesi büyük ihtimalle yandı, tek başına hangi slota takarsam takayım CPU ve DRAM ışıkları yanıp sönüyor ancak diğer RAM'i taktığımda sorun oluşmuyor.

Şu an bilgisayardan görüntü alıyorum ve kullanıyorum, ancak yarın ilk işim elektrik sağlayıcısını arayıp şikayet talebi oluşturmak. Zararımı karşılamazsalar ilgili makamlara kadar gideceğim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…