9100F - 1650 sisteme yükseltme önerisi

Bütçe
şuanda bütçe düşünmedim sadece ürün araştırıyorum

semihsevinc

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, sistemimi iyileştirmek istiyorum; özellikle işlemciden başlamak niyetindeyim. Mevcut bileşenlerim:

• işlemci: Intel Core i3 9100F @ 3.60 GHz (4 çekirdek / 4 iş parçacığı)
  • anakart: H310M Pro-VD Plus (MS-7C13)
  • ekran kartı: ASUS TUF GeForce GTX 1650 Gaming OC 4 GB GDDR6.
  • RAM: Ballistix Crucial 2×8 GB (16 GB) 2666 MHz DDR4.
  • depolama: Kioxia 500 GB SSD, WD 250 GB SSD.
  • güç kaynağı: Everest 600W.

Planım: Önce işlemci ve anakartı değiştirmek; ileride başka parçalar da (ekran kartı, RAM, PSU) yükseltilecek. Önemli kriterim: seçeceğim anakart-işlemci kombinasyonunun ileride yapılacak yükseltmelere uygun (yani birkaç nesil üst modele geçiş imkânı olsun). Bir ara Ryzen 5 5600 düşünmüştüm.

Bu donanım ve amaçlar için hangi platform/ürünleri önerirsiniz? AM4 (Ryzen 5000), Intel 12/13. nesil DDR4'ya da AM5 gibi seçeneklerden hangisi bütçe-fayda açısından daha mantıklı olur? PSU ve GPU yükseltmesini de hesaba katmam gerekir mi? Teşekkürler.

Merhaba, sistemimi iyileştirmek istiyorum; özellikle işlemciden başlamak niyetindeyim. Mevcut bileşenlerim:

• işlemci: Intel Core i3 9100F @ 3.60 GHz (4 çekirdek / 4 iş parçacığı)
  • anakart: H310M Pro-VD Plus (MS-7C13)
  • ekran kartı: ASUS TUF GeForce GTX 1650 Gaming OC 4 GB GDDR6.
  • RAM: Ballistix Crucial 2×8 GB (16 GB) 2666 MHz DDR4.
  • depolama: Kioxia 500 GB SSD, WD 250 GB SSD.
  • güç kaynağı: Everest 600W.

Planım: Önce işlemci ve anakartı değiştirmek; ileride başka parçalar da (ekran kartı, RAM, PSU) yükseltilecek. Önemli kriterim: seçeceğim anakart-işlemci kombinasyonunun ileride yapılacak yükseltmelere uygun (yani birkaç nesil üst modele geçiş imkânı olsun). Bir ara Ryzen 5 5600 düşünmüştüm.

Bu donanım ve amaçlar için hangi platform/ürünleri önerirsiniz? AM4 (Ryzen 5000), Intel 12/13. nesil DDR4'ya da AM5 gibi seçeneklerden hangisi bütçe-fayda açısından daha mantıklı olur? PSU ve GPU yükseltmesini de hesaba katmam gerekir mi? Teşekkürler.
Sistemi komple satıp, gelen parayı bütçeye ekleyip hazır sistem alın. Bütçeniz nedir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı