930M sistem nasıl uzun süreli kullanılabilir?

Gameryt123

Picopat
Daha fazla  
Merhabalar 4 yıllık bir bilgisayara sahibim bilgisayarım laptop . Bilgisayarımı nasıl daha uzun süre kullanabilirim? Neler yapmam gereklidir? Bir de ben Unity ile oyun yapıyorum, Minecraft oynuyorum, edit yapıyorum, 3D modelleme Blender ile yapıyorum. Oyun yapmak, edit, modelleme yapmak bilgisayarımı öldürür mü?
Model: ASUS X556uf
Ekran kartı: NVIDIA GeForce 930M 2 GB
RAM: DDR3 4 GB RAM
Depolama: 111GB SSD (tam bilgilerini bilmiyorum kusura bakmayın)
Son bir sorum daha olacak ben pop! _os a geçmek istiyorum eğer geçersem bilgisayarımın ömrünü kısaltmış olur muyum?

Ben ufak da olsa bir tavsiye olarak şunları önerebilirim :

Notebook başında pogaca,simit vs benzeri şeyleri yememen,
Eğer sakarlık biraz varsa (ki bunu yaşayan birçok kişiye denk geldim kendim yaşamasam da) notebook başında çay , kahve , kola vs benzeri şeyleri tüketmemen bilgisayar ömrüne katkı sağlayacaktır.

öneriniz için teşekkürler bir de ben bu sistem ile Linux'a geçersem sorun yaşar mıyım?

Aynı model PC kullanıyoruz ben bu PC de gerek
GTA 5 High ayarlarda
Red Dead Redemption 2 Low- medium ayarlarda
Far Cry 5 medium ayarlarda oyunlarımı maşallahı var cayır cayır açıyor
YALNIZ
Bende 8 GB daha ekletip 12 GB RAM'e upgrade ettim
Artı 120 SSD aldım JD120 taktım 1TB HDD 'em var oyunlarımı da Adobe Premier promuda her türlü montaj programlarını da açıyor PC'nin hakkını yememek lazım şun X556UFden yazıyorum he biraz özellikleri düşük ama işini haliyle görür oyunlarda seni yarı yolda kolay kolay bırakmaz ŞİMDİKİ OYUNLAR için GEÇERLİ

4 GB RAM'le bu PC hiçbir oyunu oynatmaz şu an sana aynı PC'den yazıyorum ben yeni 8E geçtim 4'de Unity açıken arkada Chrome bile açamıyorsun.

12 GB tam kullanıyorum ve oynadığım oyunların ayarlarınıda yazdım yüksek boyutlu oyunları açıyor Unity kurulu bende ve projelerini rahatlıkla gerçekleştiriyorum

4 GB RAM'le bu PC hiçbir oyunu oynatmaz şu an sana aynı PC'den yazıyorum ben yeni 8E geçtim 4'de Unity açıken arkada Chrome bile açamıyorsun.

Bende açıyor Unity Chrome açıyor aynı anda bende.
Peki ben Linux'a geçmeyi istiyorum o bilgisayar ile geçersem sorun yaşayama olasılığım nedir?

Driver problemi yaşarsın %100 Windows 8.1 bile driver problemi var bu PC'nin.

Ekran kartımda yaşamayacağımdan kuşkum yok çünkü baktığımda destekleniyordu olursa belki ses ve Wi-Fi kartlarında sorun yaşarım onları da canlı sistem ile test etmiştim ama Mint Ti ben pop_os a geçmeyi düşünüyorum yine de canlı sistemde denerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…