930MX bilgisayarda performans düşüşü

CelvinDupree

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  

Merhaba Laptop'umda son zamanlarda çok fazla performans düşüşü yaşıyorum. Bu konularda bilgisizim fakat galiba 2 ekran kartım var. Bilgisayarın ayarlarında dolaşırken bu fotoğrafı gördüm. Acaba performans düşüşüyle bir alakası var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet iki ekran kartınız var bunlardan biri dahili ekran kartı (işlemcinin içinde olan) diğeri de NVIDIA 930 MX ayrıca ekran kartında ısınma sorunuyla alakalı olarak performans düşüşü yaşıyorsunuz sanırım sıcaklık değerlerini iletirseniz daha sağlıklı yorum yapabiliriz. Bu arada zaten iyi bir ekran kartı değil kendisi oyunlar ağırlaşıyor kart zayıflamıyor eğer problem sıcaklık değilse.
Galiba Intel UHD Graphics 620'yi kullanıyorsun GeForce 930 MX'i kullanın.

Hayır kullanmıyor masaüstü HD Graphics'den işleniyor sadece.

Performans düşüşü konusunu biraz daha açar mısınız?

Mesela Metro 2033 oynarken gayet akıcı ilerliyorum bir anda kasmalar başlıyor sonra duruyor. Ayrıca bilgisayarımdan sanki işlemci çıkarılmış gibi daha önceden çok akıcı oynadığım oyunları şimdi en düşükte ortalama derecede oynayabiliyorum.
Galiba Intel UHD Graphics 620'yi kullanıyorsun GeForce 930 MX'i kullanın.

Bunu denedim fakat bir şey değişmedi

Eğer drop yemiyorsanız donma oluyorsa bunun sebebi hdd'nin bitmiş olmasıdır.

Problem yüksek bir ihtimal sıcaklıktan Afterburner kurup size dönücem. Bilgisayar o kadar kötü değil metro 2033'den kat kat daha detaylı ve hareketli olan dying light'ı rahat rahat oynadığımı hatırlıyorum
Eğer drop yemiyorsanız donma oluyorsa bunun sebebi hdd'nin bitmiş olmasıdır.

Bahsettiğiniz harddiskse 40 gb'lık boş alan var

İfadeler: kt2

Benim razoer Blade 17 Pro şu an kullandığım sistem değil kardeşime hediye ettim 940MX var şu an bende gayet kötü olduğunu söylemek mümkün SSD alınca donma sorunu çözülüyor bu arda. Drop için RAM yükseltmesi yapın 8'i mümkünse 16 değilse 12 yapın.

Hocam öyle grafiğe ve detaya göre FPS vermez eğer optimizasyon kötüyse kasar işlemci ve RAM'iniz ne? Büyük ihtimal Driver ya da sıcaklık sorunlarındandır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
buradaki testte 60 fps alabiliyor
Hocam öyle grafiğe ve detaya göre FPS vermez eğer optimizasyon kötüyse kasar işlemci ve RAM'iniz ne? Büyük ihtimal Driver ya da sıcaklık sorunlarındandır.

Ram 8gb

Maalesefki sistemi yükseltme şansım yok
Sistemin ısısı 75-80 civarlarında fakat daha da artabilir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…