931 GB HDD 906 GB'da doldu

samaple55

Hectopat
İyi geceler. Aşağıdaki durum hakkında çözüm önerisi bulabilecek arkadaş var mıdır? SS'lerde gözüktüğü gibi 25-26 GB kullanılmayan alan olmasına rağmen doldu.
Not: Geri dönüşüm kutusu boş olup gizli ögeler açıktır. Sadece şöyle bir olay hatırlıyorum bir video klasörünü D içinde başka bir yere taşıdıktan sonra olduğunu biliyorum ama bu taşıma işleminden sonra videolar gözükmüyor ama diskte derinlerde bir yerlerde hala kayıtlı olduğunu düşünüyorum fikirlerinizi çözümlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarım sekmesinde eğer klasörün adının ''video'' olduğundan eminsen video olarak aratıp bulabilirsin diye düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    74,8 KB · Görüntüleme: 49
RidNacs gibi yazılımlar Windows tarafından korumalı olarak işaretlenmiş dizinlere erişemezler. Bu sebeple %100 doluluk tespiti yapamazlar. Korumalı klasörleri göster öğe onayı açıksa D diskinizin içerisinde gizli "Program Files", "WindowsApps", "WpSystem" gibi klasörler olup olmadığını kontrol edin.
D içinde başka bir yere taşıdıktan sonra olduğunu biliyorum ama bu taşıma işleminden sonra videolar gözükmüyor. Ama diskte derinlerde bir yerlerde hala kayıtlı olduğunu düşünüyorum.
NTFS dosya veritabanında kayıt hatası mevcut yani. Aşağıdaki ekran görüntüsünü incele ve adımları sırasıyla yap.

İşlem sonunda dosya sistemi hataları olduğunu ve onarılması gerektiğini söyleyecek. "Dosya sistemi hatalarını şimdi onar" seçeneğini seçerek kayıp olarak gözüken dosyaları yeniden erişilebilir (yada kes işlemi ile başka diske taşındılarsa o sektörleri temizlenmiş) hale getir.

Son düzenleme:
gördüğün gibi bu böyle

windowstanda ss attım 906 gb dolu yani

Dosya Ekleri

• 2020-06-12_23-15-24.png
    4 KB · Görüntüleme: 47
  • 1591992988805.png
    4 KB · Görüntüleme: 48
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…