Çözüldü Steam 931 Mbps internet ile 15-20 Mbps ancak kullanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xBruno

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, Steam oyunları çok yavaş indiriyor ya da güncelliyor. İnternetimde sıkıntı yok, evde iki bilgisayar var ve ikisi de aynı sonucu veriyor. İndirme hızı sanki sınırlı gibi ama Steam ayarlarında herhangi bir sınır koymadım. Bölge olarak İstanbul'u denedim, aynı sonucu aldım. Ankara'yı denedim, yine aynı sonuç. Zaten Ankara'da yaşıyorum. Dediğim gibi sınırlama yok ama nedense indirmeler çok yavaş. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Dosya Ekleri

• 1747260049787.png
    17,1 KB · Görüntüleme: 58
  • 1747260069302.png
    43,5 KB · Görüntüleme: 53
Çözüm
Steam bölgenizi bir değiştirmeyi deneyin. Avrupa seçerseniz büyük ihtimalle çözülecektir.
Kablolu mu kablosuz mu kullanıyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Steam bölgenizi bir değiştirmeyi deneyin. Avrupa seçerseniz büyük ihtimalle çözülecektir.

Çözüm

Evet Türkiye bölgesinden çıktım ve Ukrayna yaptım sorun düzeldi. Şu an 120 ile indiriyor yine yavaş ama en azından 15 değil

Evet Türkiye bölgesinden çıktım ve Ukrayna yaptım sorun düzeldi. Şu an 120 ile indiriyor yine yavaş ama en azından 15 değil
Bunun genel sebebi bizim ülkedeki dengesiz internet tarifelerinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Ülke genelinde çok dengesiz dağılımla internet hızları söz konusu. Avrupada çok daha stabil. Bizim gibi spektrumun çok açık olduğu bölgelerde steam in algoritması yüksek bir indirme hızını saldırı kabul edip bağlantıyı sınırlıyor muhtemelen.

Peki ben 900 küsur Mbps alıyorum fiber kablo Steam'de 500 600 ile indirme yapamam mı artık

hocam benim internetim'de 1000 mbps steamde başlangıçta yavaş indiriyor ama 5 10 dakika geçtikten sonra indirme hızı aşağı yukarı normale dönüyor

Hocam benim Internetim'de 1000 Mbps Steam'de başlangıçta yavaş indiriyor ama 5 10 dakika geçtikten sonra indirme hızı aşağı yukarı normale dönüyor

Bende düzelmiyordu sabitti ukranya bölgesine geçtim 100 120 falan şu an

Peki ben 900 küsur Mbps alıyorum fiber kablo Steam'de 500 600 ile indirme yapamam mı artık
Hayır yapabilirsiniz. O biraz oyunun yönlendirildiği sunucuya bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Peki siz bir oyun indirmek istediğiniz de hangi sunucuyu nasıl seçiyor sistem diye soracak olursanız, popüler ve çok yüksek indirimlere sahip oyunlar zaten bir çok sunucuda bulunur. O an indirmek istediğinizde sunucu uygunluğuna göre atama yapılır. Daha az indirimi yapılan ve az kullanıcının erişim sağladığı oyunları indirmek istediğinizde sunucu bufferlarına takılmazsanız yine iyi seviyede bir indirme hızına ulaşırsınız ancak gerçekten milyon tane oyunun olduğu steamde Tr den kimsenin hatta avrupadan kimsenin indirmediği saçma sapan birşeyi indirmek isterseniz işte o zaman teknik olarak en sıkıntılı hızlarda kalırsınız. Ha keza bu sistemlerde devasa buffer storagelar kullanılır ama yinede ihtimal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…