940 MX i5 8250U GTA 5 Donma ve Ara Sıra FPS Düşmeleri

Makaleler
1
Yer
Gelsenkirchen
Merhaba forum üyeleri.
Laptop kullanıyorum. GTA 5'te 720P ve normal ayarlarda drop ve FPS düşüşleri alıyorum. Bu daha yeni olmaya başladı. Yardımcı olursanız sevinirim.
Sistem özellikleri:
i5 8250U
940MX
8 GB RAM

Son zamanlarda Epic Games'in bedava dağıtmasıyla çoğu kişide görünen bir sorun. Sisteminize ilgili olmadığını düşünüyorum. Kendim ve tanıdıklarım da aynı sorunu yaşıyor. Biraz serverların rahatlaması veya büyütülmesi ile çözülecektir.

Online'da değilim. Hikaye modunda oynuyorum.

Eğer öyle ise donanımsal olabilir. Genelde ani fps düşmesi ile drop girmeleri işlemci ve ekran kartının ısınmasıyla olur. Sıcaklıkları takip etmenizi öneririm eğer bir sorun varsa da termal macun ve soğutma sistemi değişikliğine gitmelisiniz.

Evet, ısınıyor haliyle. Soğutucu kullanmıyorum. Ondan kaynaklı olabilir mi acaba?

Tabi ki olabilir soğutucu kullanmalısınız. Çünkü GTA 5 sistemin ısınmasına sebep olan bir oyun işlemcinize alacağınız ucuz bir stok fan sorunu çözecektir.
Linkteki fanı kolayca monte edip sorununuzu çözebilirsiniz.

Yalnız laptop kullandığımı belirtmiştim.

Kusura bakmayın o zaman şöyle bir şey önerebilirim eğer 300e kadar çıkabilirseniz:
Çıkamam derseniz:
Ve
Eğer bu kadar para vermeye değmez derseniz de düşük bütçeli olarak şu:
Bunlar hem işlemci hem de GPU sıcaklığınızı 10-15 derece düşürerek oyunun daha stabil çalışmasını sağlayacaktır.

Önerileriniz için tesekkür ederim.
Sogutucu disinda. Oyun ayarlari kisminda bir sorun olabilir mi acaba? Normal ayarlar ve 720p’de oynuyorum. FPS ortalama olarak 50-60 FPS’te dolasiyor. Fotograftaki islemci ve ekran karti kullanimi degerleri normal derecelerde mi? 800x600 oynarsam 75-90 fps arasi aliyorum da görüntü bir degisik oluyor.

Son düzenleme:
oyun HDD ise HDD kaynaklı olabilir,Laptop güç yönetiminden Yüksek Performans'ta oldugundan emin olun.aynı şekilde ekran kartı ayarlarında özellikle NVİDİA'yazılımında kontrol ediniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…